Siyaset MHP'li Vural'dan Başbakan'a 28 Şubat yanıtı

MHP'li Vural'dan Başbakan'a 28 Şubat yanıtı

31.03.2012 - 13:52 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “28 Şubat’ın sayesinde fikirlerini değiştirdin onun sayesinde partini değiştirdin, 28 Şubat olmasaydı sen yine Milli Görüş kimliğiyle bugün Saadet Partisi’nde siyaset yapıyor olacaktı. MHP’ye dil uzatırken herkes haddini bilmelidir” dedi.

MHPli Vuraldan Başbakana 28 Şubat yanıtı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Haberin Devamı

-“BU NE MUHTERİSLİK”-

Başbakan’ın dün yaptığı konuşmadaki “CHP, MHP ve BDP o gün olduğu gibi bugün de statüko partileri olduklarını tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya koydular. Bugün Türkiye’de bir dönemi kapattınız. Sizler bugün 28 Şubat’ın son izini sildiniz” şeklindeki sözlerini hatırlatan Vural, şöyle dedi:

“Bu ne gözü dönmüş bir muhterisliktir ya bu ne gözü dönmüş çarpıtmalıktır. MHP’nin duruşu ortadayken kalkıp bu sonuçtan çıkmak suretiyle MHP ye dil uzatmasını MHP’ye saldırması akıl izan alacak şeyler değildir. Bu kadar istismar, bunlar arzu ettiklerinde papaz elbisesi bile giyiyorlar. Halep oradaysa arşın burada. O bakımdan Sayın Başbakan 28 Şubat ürünü olduğu için baskın çıkarak 28 Şubat statükosunun aslında devamı ve 28 Şubat zihniyetinin devamı olduğu için bu konuda başka partilere de saldırarak üstünü örtmek istiyor.”

Haberin Devamı

-BAŞBAKAN’A SESLENDİ-

Başbakan’a da seslenen Vural, “Bize diyor ki, bu konuda 28 Şubat’ta imam hatip ortaokulları kapatıldı, şimdi diyor ki, bunların kapattığını biz açıyoruz, peki, açıkça sesleniyorum Ey Recep Tayyip Erdoğan. Ey AKP madem siz 28 Şubat’ın kapattığı imam hatip ortaokullarını açmak istiyordunuz da neden bunun açılması için bir tasarıyı Bakanlar Kurulu’ndan geçirmediniz. TBMM’ye gönderdiğiniz kanun teklifinde niye imam hatip ortaokullarının açılmasını istemediniz. Onların derdi açılmak değil, siyasi tartışmanın odağı yapmaktı. Neden Devlet Bahçeli 21 Mart’ta gel beraber açalım dediğinde çıkıp yüreklice ben varım diye söylemedin. Neden ilk verdiğin önergede imam hatip ortaokulların açılması yoktu. Kalkmış MHP’ye 28 Şubat’ın kapattığı imam hatip ortaokullarıyla ilgili oluşturulan statükonun yanında olduğunu söylüyor. İnsaf ya, dinin yarısı insaftır” dedi.

-“MHP’YE DİL UZATIRKEN HERKES HADDİNİ BİLMELİ”-

MHP’nin 1999 yılında hazırladığı kitaptan örnekler de veren Vural, “MHP o günde 8 yıllık kesintisiz eğitimin ideolojik bakış açılarıyla şekillendirilmesine karşı çıkmıştı. Sen ne yapıyordun o zaman. 28 Şubat’ın sayesinde fikirlerini değiştirdin onun sayesinde partini değiştirdin, 28 Şubat olmasaydı sen yine Milli Görüş kimliğiyle bugün Saadet Partisinde siyaset yapıyor olacaktı. MHP’ye dil uzatırken herkes haddini bilmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan’a da çağrıda bulunan Vural, şöyle devam etti:

“Habur’da teröristlerin, Oslo’da PKK’nın, TBMM’de BDP’nin, Irak’ta ABD’nin, Kıbrıs’ta Rumlar’ın, Ortadoğu’da BOP’çuların lokomotifine çektiği vagonlara binenlerin hüsranı ortada. Sayın Başbakan’a sesleniyorum: Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu lokomotiflerin çektiği vagonlardan in, milletin çektiği lokomotifin çektiği vagonun içinde oldu. Çağrımız budur.”

-“BİZ O GÜN MÜCADELE EDERKEN TOP KOŞTURUYORMUŞ”-

IPad’inden Başbakan’ın futbol oynadığı yılları anlatan sesini dinleten Vural, şöyle dedi:

“Biz bu mücadeleyi o zamanda sürdürdük bugün de sürdürüyoruz O zaman biz bu siyasal mücadelenin içinde yer alırken 1980 öncesi mücadelede yer alırken bu milletin dinine, değerlerine saldırılar olduğu zaman fikir mücadelesini sürdürdüğümüz zaman birileri top peşinde koşarsa bu siyaseti anlayamaz. Onun için bunların 28 Şubat ifadeleri havanda su dövmektir. Biz o gün mücadele ederken orada top koşturuyormuş. Biz milletin kalesine gol atarak yabancılara pas vererek siyaset yapmıyoruz. Bu itiraf bile MHP’nin siyaset anlayışını farklılığını ortaya koyuyor.”

Haberin Devamı

AKP’nin açılımda U dönüşü yaptığını ifade eden Vural, “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz, yediremezsin, hazmettiremezsin. Bu milletin değerlerine aykırı hiçbir proje milletimiz tarafından hazmedilmez. Kimse de hazmettiremez” dedi.

-MUSTAFA ADLI ÇOCUĞA TREN GÖNDERDİ-

Daha önce vagonlarında Obama, Erdoğan, BDP, KCK, PKK yazan trenle birlikte bir basın toplantısı yaptığını hatırlatan Vural, haberleri izleyen Mustafa Özkan Temuçin aldı çocuğun babasına, “Baba bana bu trenden al” dediğini ifade etti. Vural, boya fabrikasında çalışan babanın da MHP Genel Merkezi’ni aradığını ve treni istediğini ifade etti. Söz konusu kişiyi bulduğunu belirten Vural, “Hayır dedim. Obama’nın lokomotif olduğu treni göndermeyeceğim. Bu milletin trenini göndereceğim dedim. Bir başka tren aldım. Bugün de o treni gönderiyorum” dedi. Vural, “Yabancıların dolmuşuna da binmeyin gazına gelmeyin” diye de seslendi.

Haberin Devamı

-“ÖLÇME ARACI OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ”-

Bir basın mensubunun, “Kuran seçmeli ders olacak. Bu okullarda nifak sokar mı yönünde tartışma var, ne diyorsunuz?" sorusuna Vural, şöyle dedi:

“Kaynaklara ulaşma fırsatı veriyoruz. Oradaki seçmeli dersi almayıp da başka yerlerde Kuran kurslarına gidenler vardır. Bu seçimi başka bir şeye indirgemek doğru değil. Tercih yapmayan insanların Müslüman bir Türk milletinin evladı olduğundan kimse şüphe edemez. İnsanlarımızın çocukların bu kaynağa inmesini başka yere gitmek istemeyip de burada bu dersleri görmek isteyenlere bu fırsatı vermektir. Giden ya da gitmeyen hiç kimse bu milletin dinini inancını sorgulayamaz. Bunun da bir ölçme aracı olarak değerlendirilmesini kabul etmemiz mümkün değil.”