Siyaset ‘Millet iradesini emanet edemeyiz’

‘Millet iradesini emanet edemeyiz’

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dokunulmazlık fezlekeleri konusunda “Bu milletin iradesini, milletvekillerinin kaderini Tayyip Erdoğan’ın kibrine ve zulmüne emanet edemeyiz” ifadesini kullandı.

‘Millet iradesini emanet edemeyiz’

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

NEPOTİZMİN KİTABINI YAZDI: Aileyi siyasete sokan biz değiliz ki damadını bakan yapan da, devleti şirket gibi yönetmeye kalkan da Erdoğan. Madem damat bu kadar başarılıydı, bu buhranın ortasında neden görevinden affedildi? Erdoğan’ın şahsım hükümeti, nepotizmin, akraba kayırmacılığının kitabını yeniden yazdı. Bugün ekonomide ne yaşanıyorsa, yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla, sorumlusu, bu ucube rejim ve Erdoğan’ın şahsım hükümetidir.

YAPILMASI GEREKEN AÇIKLAMAK: Şimdi yapılması gereken bu 128 milyar doların, hangi yöntemle, hangi tarihlerde, kimlere, kaçtan satıldığını açıklamaktır.

FİŞİ ÇEKME VAKTİ: Şahsım hükümetinin beyin ölümü gerçekleşti. Artık fişi çekip, bu çaresizliğe son vermesi için milletin hakemliğine gitme vaktidir. Seçim sandığını milletin huzuruna getirin. Milletle daha fazla inatlaşmayın.

VESAYET REJİMİ: (Fezlekeler konusunda) Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan partinin genel başkanı bağımsız mahkemelere her türlü talimatı verebiliyor. Çünkü hakimi de savcıyı da sonuçta o atıyor. Bu vesayet rejimi karşısında hangi partiden olursa olsun milletvekilliğinin dokunulmazlığının korunmasının önemli olduğu görüşündeyiz. Bu milletin iradesini milletvekillerinin kaderini Tayyip Erdoğan’ın kibrine ve zulmüne emanet edemeyiz.