Siyaset 'Millet sana o fırsatı vermez'

'Millet sana o fırsatı vermez'

03.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kendisini alkışlayan generalın apoletlerini sökeceğini söyleyen İnce'ye “Millet sana apoletleri sökecek fırsatı vermez” diye tepki gösteren Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının yolsuzlukla suçladığı bütün milletvekillerine de “dava açın” çağrısında bulundu...

Millet sana o fırsatı vermez

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “yeni bir herze daha yumurtladığını”, Zeytin Dalı Harekatı’nın kahraman komutanı İsmail Metin Temel Paşa’ya saldırdığını belirterek, “Muharrem İnce, millet sana Metin Temel Paşa’nın apoletlerini sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez ama seni o sandığa öyle bir gömer ki çok hevesli olduğun CHP Genel Başkanlığı yarışına katılacak yüzün dahi kalmaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçarslan Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde Konyalılara hitap etti. Erdoğan, 24 Haziran’da da yeni yönetim sistemiyle güzel bir başlangıç yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Hepiniz dava açın’

Her gittikleri yerde yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Peki diğerleri ne anlatıyor? Söyleyeyim, ‘Yıkacağız, yaptırmayacağız, kapatacağız, iptal edeceğiz, eskiye döneceğiz’ diyorlar. Hatta hızlarını alamayıp milli iradenin tecelligahı olan Meclisi, burada görev yapan milletvekillerimizi hırsız olarak itham edecek kadar ileri gidiyorlar. Milletvekiline hırsız diyecek kadar ileri gidiyorlar. Bunlar dağıttı. Bunlar kayış attı. Ben de tüm milletvekillerine diyorum ki bu İnce’ye hepiniz dava açın.”

Kendisinin dava açtığına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

‘Haddini aşıyorsun’

“Niye açtım? Pensilvanya’dan icazet alarak partiyi kurmuşuz. Ama bu bay Kemal ne kadar yalancıysa bu da o kadar yalancı. ispat edeceksin, eğer bunu ispat etmezsen namertsin dedim. Buyur, hadi bakalım şimdi ben dava açtım. Bu davayı da Allah’ın izniyle kazanacağım. Bay Kemal’den çok dava kazandım, epey para aldık.”

Haberin Devamı

Millet sana o fırsatı vermez

Acılı anne yardım istedi

Kısıklı’daki konutundan çıktığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyunun önünü kesen bir kadın, 2008’de hayatını kaybeden oğlunun ölümünün aydınlatılmasıyla ilgili yardım istedi. Bir süre 57 yaşındaki Aysel Karakuş ile görüşen Erdoğan, sonra Beylerbeyi’ndeki çalışma ofisine geçti. Karakuş, 2008 yılında 17 yaşındayken çalıştığı yerde darbedilerek öldürüldüğünü ifade ettiği oğlunun ölümünün aydınlatılması için yardım istediğini söyledi.l İSTANBUL Milliyet

İnce’nin “yeni bir herze daha yumurtladığını”, Zeytin Dalı Harekatı’nın kahraman komutanı Temel Paşa’ya saldırdığını söyleyen Erdoğan, “Sebebi ne biliyor musunuz?” diye sordu. Erdoğan, “Malatya’ya gittiğimde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası orada bir iftar verdi. Malatya’da şahsımın bulunduğu bu iftar sofrasına İkinci Ordu Komutanımızın katılmasından beyefendi rahatsız olmuş. Nasıl olur da oraya katılırmış. Haddini öyle aşıyor ki Metin Temel Paşamızın apoletlerini söküp emekli edeceğini söyleyecek kadar muvazeneyi kaybediyor. Her şeyden önce Malatya’daki iftar, parti iftarı değil, esnaf ve sanatkarlarımızın düzenlediği bir iftar. Tüm şehir protokolü gibi elbette ki İkinci Ordu Komutanımız da oradaydı.

Üstelik bizim Metin Temel Paşamızla terörle mücadeleden, Zeytin Dalı Harekatı’ndan gelen çok yakın da bir hukukumuz var. Muharrem İnce, millet sana Metin Temel Paşa’nın apoletlerini sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez ama seni o sandığa öyle bir gömer ki çok hevesli olduğun CHP Genel Başkanlığı yarışına katılacak yüzün dahi kalmaz” dedi.

Haberin Devamı

Millet sana o fırsatı vermez

Hasta ziyareti

- Erdoğan, mitingten sonra ağır bir hastalık yaşayan Raife Güreşçi’nin Şeker Mahallesi’ndeki evine geçti. Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti. Güreşçi, Erdoğan’ın, cumhurbaşkanı olarak göreve gelmesinden sonra evinde hasta yatağında çekilen videosunda, “Ben kanser hastasıyım, ona devamlı ‘Allah işini gücüne rast getirsin’ diye dua ediyorum” ifadesini kullanmıştı.

- Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Konya Mavi Tünel İçme Suyu Tesisleri’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Seçme Köyü’ne geçti.

‘Biz terörist olanın apoletini söktük’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen mahalle iftarında Aksaraylılarla bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: “CHP’nin adayı bugün kafayı Zeytin Dalı Harekatımızın kahraman komutanı Metin Temel Paşamıza takmış. Diyor ki, ‘Erdoğan şu kadar generalin apoletini söktü, ben de bununkini sökeceğim.’ Bana bak, biz terörist olanın apoletini söktük, teröristlere karşı mücadele edenlerin değil. Darbeci generallerin apoletlerini biz değil, yargı söktü. Bunu da bilesin. Cumhurbaşkanının öyle bir yetkisi dün yoktu, bugün yok, yarın da yok. Herkes demokraside, özgürlüklerde, haklarda en ileri vaatleri dile getiriyor.” l AA

Mavi Kanyon’un açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçme Köyü’ndeki “Konya Mavi Kanyon Memba Suyu İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisleri’nin Kurdele Kesim Töreni”ne katıldı. Erdoğan, proje için 16 Aralık 2012’de adım attıklarını ve Mavi Tünel’in 17 bin 34 metre uzunluğunda ve 4,2 metre çapında bir eser olduğunu söyledi.

Millet sana o fırsatı vermez