Siyaset Milli Savunma Bakanı Işık sınırda

Milli Savunma Bakanı Işık sınırda

29.09.2016 - 13:08 | Son Güncellenme:

Milli Savurma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'la birlikte Gaziantep'e gelerek Vali Ali Yerlikaya'dan sınır hattındaki son durum hakkında bilgi aldı.Sınırda Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Işık: Burada yaptığı konuşmada Bakan Işık, "Fırat Kalkanı gösterdi ki ÖSO'ya destek verilirse kendi topraklarını DEAŞ'tan temizleyebilir. Bu noktada ABD'ye her fırsatta söylüyoruz. PYD'nin burada demografik yapıyı değiştirmesine Türkiye kesinlikle izin vermeyecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık sınırda

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Işık ve Orgeneral Çolak, sabah saatlerinde Ankara'dan askeri uçakla Gaziantep'e geldi.

Gaziantep Havalimanı'nda Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, buradan Gaziantep Valiliğine geçti. Daha sonra 5. Zırhlı Tugay Komutanlığını ziyaret eden Işık ve Çolak, askeri helikopterle Kilis'te sınır hattına geldi.

Burada 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı tarafından karşılanan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, harekat merkezine geçti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın yönetildiği harekat merkezinde brifing alan Işık, harekatta görev alan birliklerin komutanlarıyla telekonferans yöntemiyle görüştü. Başarı dileklerini ileten Milli Savunma Bakanı Işık, "Milletin desteği, duası arkanızda. Terör unsurlarını barındırmamak önemli önceliğimiz. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burada yaptığı konuşmada Bakan Işık, "Fırat Kalkanı gösterdi ki ÖSO'ya destek verilirse kendi topraklarını DEAŞ'tan temizleyebilir. Bu noktada ABD'ye her fırsatta söylüyoruz. PYD'nin burada demografik yapıyı değiştirmesine Türkiye kesinlikle izin vermeyecek" dedi.

Fırat Kalkanı Harekatının 37. gününde bir dizi temasta bulunmak üzere sıcak bölge Gaziantep'e gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Harekatın amacına uygun müttefiklerden destek bekliyoruz. Koalisyon güçlerinin hava desteğini kısmen alıyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarından önemli notlar şöyle:

TSK, ÖSO'ya gerek lojistik destekle gerek ateş desteğiyle onların bölgede ilerlemesini sağlıyor. Şu anda planlandığı gibi büyük bir başarıyla harekat ilerliyor.

İhtiyaç duyulan konularla ilgili değerlendirme yapmak ve yerinde inceleme yapmak üzere bölgedeyiz. Bölgedeki komutanlarla yerinde değerlendirme yapma fırsatımız oldu.

HAREKAT KAPSAMINDA MÜTTEFİK ÜLKELERDEN NE BEKLİYORUZ?

Bu harekatın birkaç tane temel amacı var. Bu amaçlara uygun bir şekilde koalisyon güçlerinden destek bekliyoruz. Bunlardan bir tanesi hudut güvenliğimizin sağlanması.

Haberin Devamı

DEAŞ'ın bölge için bir tehdit olmaktan çıkarılması, buralardan tamamen temizlenmesi. Bir diğeri de özellikle Türkiye'de yaşayan mültecilerin kendi ülkelerine dönmeleri ve hayatlarına devam etmesi.

Diğer konuda her ne pahasına olursa olsun PKK ve PYD'nin kanton birleştirmesinin önüne geçilmesi. Beklentimiz ÖSO'ya ve bize koalisyon güçlerinin gerek hava desteği gerek istihbarat desteği açısından destek vermesidir.

Beklentimiz kısmen karşılanıyor. ÖSO'nun kendi topraklarında ilerlemesine yardımcı olacak şekilde bölgenin DEAŞ'tan ve diğer unsurlardan kurtulması gerekiyor.

Fırat Kalkanı gösterdi ki ÖSO'ya destek verilirse kendi topraklarını DEAŞ'tan temizleyebilir. Bu noktada ABD'ye her fırsatta söylüyoruz. PYD'nin burada demografik yapıyı değiştirmesine Türkiye kesinlikle izin vermeyecek.

SURİYE SINIRINDA DUVAR ÖRME İŞLEMLERİ

Sınırda duvar örme işlemlerinin de hızla devam ettiğini açıklayan Bakan Fikri Işık, buradan tüm insan kaçakçılığının ve teröristlerin sınırdan sızma işlemlerini sonlandırmak olduğunu açıkladı. Önümüzdeki yılın ilkbaharında bu duvar örme işleminin tamamen biteceğini düşünüyoruz.

Haberin Devamı

BURADA BİR KAHRAMANLIK YAZILIYOR

Terörle mücadelede 24 Temmuz'da başlayan operasyonlarla, bölücü örgüte çok ağır darbe vurulduğunu ifade eden Bakan Işık, "Burada bir kahramanlık yazılıyor dedi. Bakan Işık şunları kaydetti:

Terör örgütü tarihinin en büyük zaiyatını verdi. Terör örgütleriyle amansız mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. PKK terör örgütü ve diğer terör örgütleri bu topraklardan tamamen kazınana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.