Siyaset Milyon değil, 171 bin sayfa

Milyon değil, 171 bin sayfa

11.08.2008 - 00:32 | Son Güncellenme:

Bugüne kadar Ergenekon eklerinin birkaç milyon sayfayı bulduğu belirtildi. Ancak, ekler 171 bin 199 sayfa. Gizli bilgilerin yer aldığı bir 4’üncü DVD’nin de olduğu iddia ediliyor

Milyon değil, 171 bin sayfa

Ergenekon soruşturması sonucunda 86 sanık hakkında hazırlanan 2455 sayfalık iddianamenin, 2 milyon sayfaya yakın olduğu söylenen ekleri toplam 171 bin 199 sayfadan oluşuyor. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 Ağustos’ta davanın taraflarına dağıtılan ekler, üç DVD içerisinde toplam 441 klasörden oluşuyor. Her klasör ortalama 400 sayfa. Bazı klasördeki belgeler bin sayfayı bulabiliyor.
Davanın ek klasörleri içerisinde, sanıkların emniyet ve savcılık ifadeleri, telefon dinleme dökümleri, sanıkların ev ve işyerlerinde ele geçirilen belgeler, soruşturma sürecinde çeşitli kurumlarla yapılan yazışmalar ve davayla ilgili diğer evraklar yer alıyor.
Ayrıca soruşturma sürecinde savcılığın, Genelkurmay Başkanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi devletin birçok kurumuyla yaptığı “gizli” ibareli yazışmalar da ek dosyanın içinde bulunuyor. 

4’üncü DVD de var mı?
Zanlılara ait fotoğraflar da iddianamenin ekleri arasında. Eklerin içinde davayla ilgili olup olmadığı kamuoyunda tartışma konusu olan birçok evrak da yer alıyor.
Bunlar arasında, hakkında dava açılmayan birçok kişiyle yapılan suç unsuru taşımayan telefon görüşmelerinin kayıtları da bulunuyor.
İddianame eklerinin bulunduğu 3 DVD’nin ilkindeki ikinci klasör içerisinde davanın temelini oluşturan ve soruşturmanın başlamasında en önemli delil olan “Lobi” isimli belge var. Bu belgede, var olduğu iddia edilen örgütün genel hedefleri, organizasyon planıyla amaç ve faaliyetleri anlatılıyor.
Bu 3 DVD’den ayrı olarak, 4’üncü bir DVD’nin daha bulunduğu iddia ediliyor. Taraflara dağıtılmayan DVD’nin içerisinde ise MİT’in 2003 yılında Başbakanlığa, Ergenekon örgütüyle ilgili olarak yazdığı yazı ve kamuoyuna açıklanmasında sakınca görülen çok gizli bilgilerin olduğu iddia ediliyor.