Siyaset Muhafız Alayı'na beş yıldızlı tesis

Muhafız Alayı'na beş yıldızlı tesis

24.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Muhafız Alayı'na beş yıldızlı tesis

Muhafız Alayına beş yıldızlı tesis

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, Muhafız Alayı'nın yeniden yapılanmasına yönelik 1. kısım inşaatlar kapsamında yapılan tesislerini açtı, 2. kısım inşaatının ise temelini attı.
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki törene TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Başbakan Mesut Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, kuvvet komutanları ve MGK Genel Sekreteri Orgeneral Ergin Celasin katıldı.
Demirel, 100 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerin birinci kısım açılış töreninde şunları söyledi:
"Büyük Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 74. yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız günlerdeyiz. Her Cumhuriyet Bayramı geldiğinde, Büyük Atatürk'e layık olmak için ne yaptığımızın muhasebesini yapıyorum. Onun gösterdiği istikamet bu ülkenin imarı, ihyası, kalkındırılması ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırılması için neler yaptığımızı gözden geçiririm."
Demirel, devletin gücünün ülkeyi daha iyi imar etmeye ve ülkeye hizmet edenlere daha iyi koşullar hazırlamaya uygun olduğunu da vurgulayarak, "Büyüyen, gelişen, güçlenen Türkiye bu" dedi.
Karadayı da tesislerin 1. bölümünün 33 ay gibi kısa bir sürede hizmete girmesinin Türk ulusunun tarihe olan sorumluluk duygusunun ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sevgisinin en gerçekçi göstergesi olduğunu ifade etti.
Mili Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanı Tuğgeneral Yaşar Öney ise tesisler için 3 trilyon 515 milyar lira ödenek kullanıldığını bildirdi. Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Cihangir Akşit de, "Çankaya'nın yıldızı Muhafız Alayı, yeni binalarının dışındaki karakteristik pembe Ankara taşlarıyla ebediyete kadar sürecek Cumhuriyet muhafızlığı görevini böylece yepyeni bir görünüm ve estetikle tarih sayfalarına tekrar perçinlemiş oluyor" diye konuştu.
Daha sonra 2. kısım tesislerin temelini atan Demirel, Çetin, Yılmaz ve Karadayı ile 1. kısım tesislerin kurdelesini kesti. Demirel onuruna VIP salonunda bir de kokteyl verildi.