Siyaset Muhalefete sıcak mesajlar

Muhalefete sıcak mesajlar

03.10.2008 - 01:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Meclis'in açılışı dolayısıyla verilen önceki akşamki resepsiyonda, muhalefet partisi milletvekillerine gösterdiği sıcak yaklaşım dikkat çekti. Meclis'e geldiğinde kendisini alkışlamayan CHP'lilerle sohbet eden Gül, MHP'li Bölükbaşı'nın Ermenistan gezisini eleştirmesine, 'Siz eleştireceksiniz, biz gideceğiz. Dünya da çoğulcu demokrasimizi görecek' diye yanıt verdi

Muhalefete sıcak   mesajlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki akşam TBMM'nin açılış resepsiyonunda, CHP, MHP ve DTP'li milletvekillerine sıcak yaklaşımıyla dikkat çekti.
Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan'la birlikte salonda dolaşarak konuklarla sohbet etti. Gül, "Konuşmanızda belirttiğiniz üzere, biz de yeni bir anayasa hazırlanmasını istiyoruz" diyen DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a, bu dönem TBMM'nin bunun için çalışmasını beklediğini tekrarladı. 

CHP’lilere sıcak tavır
Cumhurbaşkanı Gül, başka bir köşede, CHP grup başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Anadol ile sohbet eden, danışmanı eski CHP'li milletvekili Zeynep Damla Gürel'in yanına gelerek CHP'lileri selamladı. Gül'ün, TBMM'ye geldiğinde ayağa kalkmayan ve kendisini alkışlamayan CHP'lilere sıcak tavrı dikkat çekti.
Gül, sohbet konusunu merak edince, Gürel, "Bugün sizin konuşmanızı dinlerken yukarıda oturuyordum. Sitem ediyorlar. 'Tekrar aşağı inersin' dediler, ama kalsın dedim" diye bilgi verdi. Okay ve Anadol'a, danışmanından gayet memnun olduğunu söyleyen Gül, "Doğrusu sizinle iyi yetişmiş" diye espri yaptı.

Aktan'ın sağlığını sordu
Gül, MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ile sohbetinde, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan’ın sağlık durumunu sordu ve "Lütfen gördüğünüzde, gelemediğimi, ancak geçmiş olsun dediğimi iletin" ricasında bulundu. Gül, Bölükbaşı’nın "Ermenistan ziyaretinizi doğru bulmadığımızı dile getiriyoruz" sözleri üzerine, "Siz eleştireceksiniz, biz gideceğiz. Böylece dünya da çoğulcu demokrasimizi görecek" dedi.

'Sakal modası mı var?'
Abdullah Gül, AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz'un yanındaki bir gazetecinin sakal bıraktığını görünce, her zaman sakallı olan Kapusuz'a, "Moda mı yaratıyorsunuz?" diye takıldı. Gül, çıkarken başka bir gazeteciyi daha sakallı görünce, bir kadın gazeteciye, "Erkekler arasında böyle bir moda mı var" diye sordu. Gazeteci, "Belki 2009 modası olabilir. Yoksa sizin de böyle bir düşünceniz mi var? Ya da eşiniz mi sakal bırakmanızı istiyor?" deyince, Gül gülerek, "Yok, yok" karşılığını verdi.