Siyaset ‘Muhalefetle de dostluk kuracağız’

‘Muhalefetle de dostluk kuracağız’

13.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Hiç mutabakat olmayacak ülkelerle bile mutabakat yapıyoruz da kendi ülkemizde neden mutabakat yapılmasın?” diyen Başbakan Yıldırım, dostluğu muhalefet ile de geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkacağını da müjdeledi

‘Muhalefetle de  dostluk kuracağız’

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail ile normalleşmeye dair anlaşmanın bu hafta Meclis’e geleceğini söyledi. Vatandaşa Kurban Bayramı için, “9 günlük tatil” müjdesi veren Yıldırım, vekillere ise “bayrama kadar tatil yok” mesajı verdi. Meclis İçtüzüğü’nün değişmesi için bu hafta muhalefet ile görüşüleceğini kaydeden Yıldırım, “Ümit ederiz ki ortak zeminde buluşulur. Hiç mutabakat olmayacak ülkelerle bile mutabakat yapıyoruz da kendi ülkemizde neden mutabakat yapılmasın. Dostluğu muhalefet ile de geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısına Srebrenitsa katliamını anarak başlayan Yıldırım, “Dünyanın gözü önünde 8 binden fazla Bosnalı katledildi. Türkiye’ye terör dersi vereceklerine Avrupa göbeğinde yaşanan soykırıma neden sessiz kaldılar, bunun hesabını versinler. 21 yıl önce Bosna halkının yanındaydık, bugün de Suriye halkının yanındayız” dedi.

Göreve geldiğinden beri konuşmalarını kısa tutan Yıldırım, dünkü grup toplantısında kendi standartlarını da aşarak 65 dakika kürsüde kaldı. Yıldırım şu mesajları verdi:

- ATATÜRK HAVALİMANI’NDA REKOR: Bir saldırı oldu havaalanına. ‘Türkiye mahvoldu. Artık turizm biter, Türkiye bir daha ayağa kalkamaz’ dediler. Bu ülkeyi, bu milleti tanımayanlar bir kez daha yanıldılar. Atatürk Havalimanı’nda bayramın son günü cumhuriyet tarihinin rekor uçak inişi ve kalkışı gerçekleşti. Bir günde tam bin 443 uçuş kalkış oldu. Türkiye’ye göz dağı vermek isteyenler terör ile yıldırmak isteyenler bir kez daha Türkiye’nin gücünü görmüş oldu. Sabiha Gökçen de rekor kırdı. Brüksel’de havaalanı saldırısı olduğunda havaalanı 10 gün açılmadı. Ama Türkiye’de Atatürk havaalanı saldırısı sonrası aynı gece 02:00’de her şey normale döndü. Bu Türkiye’nin gücüdür. Olağanüstü riske karşı hazır olduğunun göstergesidir.

Haberin Devamı

- İSRAİL ANLAŞMASI BU HAFTA MECLİS’TE: ‘Dostlukları artıracağız düşmanlıkları azaltacağız’ dedik. Ne anlama geliyor diyenler oldu. Kısa süre sonra İsrail ile Rusya ile ilişkileri normale döndürdük. Şimdi İsrail mutabakatı ile ilgili ileri geri laflar edenler var. Açıkça milletimize şunu söylüyorum; Elektrik olmayan sanayisi iş hayatı durmuş bölgelerin ayağa kalkmasında Türkiye başrolde olacak. Türkiye’nin liderliğinde rehberliğinde bölgede şartlar normale dönecek. Filistin davasını savunmak orada burada süslü laflar ile olmaz icraat ile olur. Mutabakat bu hafta Meclis’e gelecek. İsrail ile sınırları kalmayacak bölge ülkeleri ile dostlukları kalıcı olarak geliştirme yönünde çabalarımız sürecek. Oradaki haklarımızdan vazgeçecek değiliz. Bölgemizin çıkarını koruyarak dostlukları artıracağız. Rusya ile kriz nihayet 6 ay sonra bitti.

Haberin Devamı

- KURBAN BAYRAMI DA 9 GÜN: Ramazan Bayramı’nda 9 gün tatil yapıldı. Kurban Bayramı’nda yine 9 gün tatil yapacaksınız. Milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsa üzerine düşen görevi yaparsa gereğini yerine getirirse güzel bir bayramı da geçirme imkanı da kendiliğinden gelmiş olur. Şimdiden vekillere teşekkür ediyorum.

- İÇTÜZÜK MESAJI: Meclis’te işler istediğimiz hızda gitmiyor. İstiyoruz ki Meclis daha verimli çalışsın. Bu içtüzük ile ilgili bir şey yapma zamanı geldi de geçti. Kötü alışkanlıklar içtüzük getirdiği imkanları amacı dışında kullanma aldı başında gitti. Ak Parti grubu olarak bu hafta diğer siyasi gruplara da içtüzük konusunda da birlikte hareket etme ve içtüzüğü daha etkin hale getirerek Meclis’in daha verimli ve hızlı çalışması, yeni içtüzük yapılması konusunda destek bekliyoruz. Ümit ederiz ki ortak zeminde buluşulur. Hiç mutabakat olmayacak ülkelerle bile mutabakat yapıyoruz da kendi ülkemizde vatandaşa hizmet edecek partiler neden mutabakat yapmasın. Dostluğu muhalefet ile de geliştirmeyi hedefliyoruz. Muhalefetinizi seçim öncesinde yapın seçim sonrası bırakın muhalefeti. Ülke için Türkiye için ne yapabiliriz buna kafa yoralım. Millet boş laf duymak istemiyor anlamsız suçlama duymak istemiyor. Geleceğimiz için söylenecek bir şey varsa, iktidara deyin ki, ‘şu yanlış, şöyle yapın’ denir. Her şey yanlış olmaz ki kardeşim. Ak parti yüzde 50’lere nasıl çıkarır yol nasıl yapılır sağlıkta dönüşüm nasıl olur cümle alem gördü siz hala görmemekte ısrar ediyorsunuz. Görmezseniz millet de sizi görmez.

Haberin Devamı

- CHP NEDEN HAYIR OYU VERDİ?: Muhalefet, kalkmış bizi DEAŞ konusunda soru yağmuruna tutuyor. 2013’te DEAŞ’a ve PKK’ya karşı operasyon için karar alınırken CHP neden hayır oyu verdi onun hesabını versin, sonra bize terör örgütü ile ilgili suçlamalarda bulunsun. Bir suçlamada bulunmadan önce işin doğrusu nedir ona göre konuşacaksınız.

- YUVA KURMA ZİYARETİ: Sağlık, Ak Parti iktidarının başarı öykülerinden. Devlet hastaneleri millet hastaneleri oldu. Acil servislere vatandaşlar tedaviye değil kız bakmaya gidiyormuş. Hastaneler o kadar şirin hale geldi ki orada dostluklar kuruluyor yuva kurmak için ziyaret yapılıyor. Sadece tedavi etmiyor yuva kurma hizmeti veriyor.

Haberin Devamı

Bayrama kadar mesai

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, grup toplantısı öncesi Meclis’in çalışmam takvimine ilişkin vekilleri bilgilendirdi. Elitaş, Kurban Bayramı tatiline kadar Meclis’in yasaları geçirmek için çalışacağını söyledi. Elitaş, önümüzdeki 3 hafta boyunca cuma günleri de Meclis’in çalışacağını vekillerle paylaştı. Başbakan Yıldırım, konuşmasının başında, “Grup başkanvekilimiz size müjdeyi verdi” diyerek espri yaptı.

Ak Parti grubundaki Kanadalı

‘Muhalefetle de  dostluk kuracağız’


Ak Parti’nin dünkü grup toplantısına ilgi çekici bir misafir de katıldı. TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu üyesi Ak Partili milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Yılmaz Tunç, Hurşit Yıldırım, Yusuf Başer, bayramda Kanada’daki Türkler ile bayramlaşma programına destek veren Kanada Milletvekili Ahmed Hussen’i Türkiye’ye davet etti. Hussen dün Ak Partililerin daveti ile grup toplantısına katıldı. Hussen, toplantının açılışında gruba takdim edildi ve büyük ilgi gördü.