Siyaset 'Mültecinin yarasını birlikte saralım'

'Mültecinin yarasını birlikte saralım'

17.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Kamu Başdenetçisi (Başombudsman) Şeref Malkoç, Ukrayna ve Rusya'nın komşuları başta olmak üzere batılı mevkidaşlarına birer mektup göndererek, sivillere yönelik saldırılar sonucu yaşanan insan hakları ihlallerinin sonlandırılması ve milyonlarca Ukraynalı mültecinin sorunlarının çözümü için ortak haraket etme önerisinde bulundu.

Mültecinin yarasını birlikte saralım

 

ÖNDER YILMAZ Ankara - Türkiye'nin Suriye savaşı nedeniyle 11 yıldır milyonlarca mülteciye kucak açtığını ve engin bir tecrübeye sahip olduğunu belirten Malkoç, mektubunda "mültecilerin sorunlarına ilişkin engin tecrübemizi paylaşalım, yaraları birlikte saralım, trajediye son verelim" dedi.

Haberin Devamı

KDK'nın mülteci raporunu da mektubuna ekleyen Malkoç, bir ombudsman görevlendirerek bu ülkelere gönderebileceğini kaydetti.

Milliyet'e konuşan KDK Başkanı Malkoç, idari ve göçmenler arasında çıkan sorunları çözecek kurumlardan biri de ombusdsmanlık müessesi olduğunu belirterek, "Arzu ederlerse uzman heyet göndeririz. Göçle ilgili kurumlarla temas sağlayabiliriz. Bu bir insani, vicdani görevdir. Güzel bir atasözü vardır, 'herşey akla muhtaç, akıl tecrübeye muhtaç' diye. Hem barışa katkıda bulunmak hem de göç eden insanların göç ettikleri ülkelerde daha rahat uyum sağlamaları için bu insanlık borcumuzu yerine getirmeye çalıştık" dedi.