Siyaset MYK’da Sarıgül’ün ihracı konuşuldu

MYK’da Sarıgül’ün ihracı konuşuldu

26.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında önceki gün toplanan CHP MYK’da sürpriz bir konunun gündeme geldiği ortaya çıktı.

MYK’da Sarıgül’ün  ihracı konuşuldu

Bazı milletvekillerinin disipline gönderildiğini anımsatan bir MYK üyesinin, “CHP’ye karşı Türkiye Değişim Hareketi kartını gündemde tutan Mustafa Sarıgül için de benzer bir tasarruf alınabilir” dediği öğrenildi. Ancak, konunun üzerinde durulmadı.
CHP MYK’da Şişli çatışmasının da gündeme geldiği ortaya çıktı. Bir MYK üyesinin, bazı milletvekillerinin disipline gönderildiğini anımsatarak, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ilişkin olarak “CHP’ye karşı Türkiye Değişim Hareketi kartını gündemde tutan, seçimlere bu oluşum altında gireceği konuşulan Sarıgül için de benzer bir tasarruf alınabilir” değerlendirmesinde bulunduğu ifade edildi. Konunun geçiştirilmesinin ardından aynı üyenin yeniden söz aldığı, Kılıçdaroğlu’nun ise, “Sonra konuşuruz” demekle yetindiği belirtildi.

Düğüne katılmayacak
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Belediye Meclis üyesi Emir Sarıgül arasındaki çatışma, yeni İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’a emanet edildi. Karayalçın’ın dün taraflarla görüştüğü öğrenildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun, yarın Hayri İnönü’nün oğlu Murat Erdal İnönü ile Ece Başkal’ın düğün törenine katılmayacağı öğrenildi.