Siyaset Nerede kalmıştık?

Nerede kalmıştık?

13.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Nerede kalmıştık

24 Haziran’daki seçimin ardından parti içinden gelen tepkiler üzerine olağanüstü kurultay kararı alan, önce aday olmayacağını açıklayan, daha sonra partinin ısrarla kendisini tek aday göstermesi üzerine geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2. Olağanüstü Kurultay’da geçerli 881 oyun tamamını alarak yeniden seçildi. Akşener, “Nerede kalmıştık?” diyerek Süleyman Demirel’in sözünü hatırlattı. ATO Congresium’da düzenlenen kurultayda Akşener, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

YARIN İKTİDARDAYIZ: Onca badire atlattık, bin bir yalana, iftiraya, hileye, desiseye göğüs gererek geldik. Bugün buradayız ama yarın mutlaka iktidarda olacağız.

MIZMIZLANMAYIZ: ‘Kazanmak için gerekirse papaz cüppesi giyerim’ diyenlerden değiliz. Kuralsızlığını bilerek girdiğimiz bir yarışın sonunda mızmızlanmayız. Şimdi sizlere soruyorum; eteğinde taş kalmış olan var mı? (Hayır sesleri) ‘Şunu da söyleseydim’ diye içinde ukde kalmış olan var mı? Öyleyse, nerede kalmıştık?

İSVİÇRE ÇAKISI: İYİ Parti, Ak Parti ve CHP’nin bir kumpas ağzı gibi konumlandığı, yanlarına da her işe yarayan, İsviçre çakısı rolündeki MHP’nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir. Bu kamplaşmaya son vereceğiz. Mevzi kazanmak için bir sağımıza, bir solumuza, omuz atacak ya da omuz verecek değiliz. Yüzde 10 oy, İYİ Parti’nin sıçrama tahtasıdır.

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN YANINDA OLURUZ: Ne Amerika’nın, ne de başka bir devletin, hükümet üzerinden, ülkemizi kendince ve küstahça cezalandırmaya kalkmasına asla, prim vermeyiz, hükümetimizin yanında oluruz. Bu iktidardan, memnun değiliz ama bizim oğlanı da başkasına dövdürmeyiz.

‘Yeni başlıyoruz’

Seçimde kayıtlı bin 123 delegeden 888’i oy kullandı. 881 geçerli oyun tamamını alan Akşener, yeniden Genel Başkan oldu. Blok listeyle yapılan seçim sonucunda 80 üyeli GİK’in yarısı değişti. Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın 591 oyla en düşük oyu alması dikkat çekti. 11 genel başkan yardımcısından 10’u yerini korudu, Mehmet Fatih Şeker liste dışı kaldı. 24 Haziran’da İzmir’den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Şengül Hablemitoğlu GİK’e girdi. Akşener’in avukatı ve Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, ilahiyatçı Ayşe Sucu, Yeniçağ Gazetesi’nin sahibi Ahmet Çelik ile milletvekilliği yeminin ettikten sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, liste dışı kaldı.