Siyaset 'O çöplük desin, ben uzay diyeceğim'

'O çöplük desin, ben uzay diyeceğim'

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

O çöplük desin, ben uzay diyeceğim

Erdoğan’ın CHP’ye ilişkin sarf ettiği ‘tezek’ ve ‘çöplük’ sözlerine cevap vermeyeceğini belirten İnce, “O ‘pislik’ desin, ben ‘telefon’ diyeceğim. O ‘çöplük’ diyecek, ben ‘gelecek’ diyeceğim. O ‘çöplük’ desin, ben ‘uzay’ diyeceğim. Onun projesi kanal kazmak olsun. Benim projem huzur” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dün Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde kalabalık bir grup tarafından üzerinde fotoğrafının bulunduğu “Seninleyiz cesur yürek” yazılı pankartla karşılandı. Parti otobüsünden kalabalığa seslenen İnce, “Ne FETÖ beni kandıracak. Ne de ben milleti kandıracağım. Umutlarınızı tazeleyin. Tıpkı 1977’de Ecevit’in Karaoğlan olduğu günler var ya, böyle bir rüzgar esiyor” dedi.

Eliyle Rabia işareti yaparak konuşmasını sürdüren İnce, şöyle devam etti: “Elini Rabia işareti yaparak böyle geziyordu. Artık 5 yapması gerek. Çünkü dolar 5 oldu. Mazot 6 lira. Bunların hepsini halledebiliriz. İki konuda söz veriyorum: Birincisi terörle mücadele. Terör nerden gelirse gelsin, ister PKK, ister IŞİD, isterse de FETÖ. En kararlı şekilde mücadele edeceğiz. İkincisi yolsuzluklarla mücadele. Size bir köylü çocuğunun namusuyla söz veriyorum, bir tek kuruşu çalınmayacak bu milletin.”

Haberin Devamı

‘Cevap vermeyeceğim’

İnce, daha sonra Denizli’ye geçti. Bozkurt ilçesini ziyaret eden İnce, burada belediyenin yaptırdığı güneş enerji santralinin açılışını yaptı. Sağanak yağmur altında toplanan vatandaşlara seslenen İnce şunları söyledi: “Birileri meydanlarda ‘tezek’ diyecek, ‘pislik’ diyecek, hiç cevap vermeyeceğim. Ben size geleceği, çocuklarımızı, ekonomiyi anlatacağım. Ekonomiyi nasıl batırdıklarını ve nasıl kurtulacağımızı anlatacağım. Nasıl kurtulacağız? Çocuklarımızı iyi eğitirsek, geleceğe umutla bakarız. Elinizdeki telefonları Türkiye yapamıyor, hepsini gavurlardan alıyoruz halk tabiriyle. Amacımız çocuklarımıza o telefonu yaptırmak. O ‘pislik’ desin, ben ‘telefon’ diyeceğim. O ‘çöplük’ diyecek, ben ‘gelecek’ diyeceğim. O ‘çöplük’ desin, ben ‘uzay’ diyeceğim. Onun projesi kanal kazmak olsun. Benim projem huzur.”

‘Hiç şeker fabrikası yaptın mı?’

İnce, dün son mitingini Denizli kent merkezinde yaptı. Konuşmasına “Tamam mı gari, yetti mi gari” diye başlayan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ey CHP köprü yaptın mı” sözünü hatırlatarak “Ben sana sorayım mı? Sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Peki bir soru daha sorayım, Tekel yaptın mı? Tüpraş yaptın mı? Petkim yaptın mı? Yahu sen sattıklarının hesabını ver. O satılanları ucuza kapatanlara sesleniyorum; 24’ünde bu devletin başına Muharrem İnce geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Gözyaşlarını tutamadı

Eğitim ile ilgili eleştirilerde bulunan İnce, çocukluğundan bahsederken gözyaşlarını tutamayarak şunları söyledi:

“Bir aile nasıl kabuk değiştirir, biliyor musunuz? Sadece eğitim değiştirir. 1986 yılında Artvin Borçka’da öğretmenlik yapıyordum. Okulumuzun hizmetlisinin iki oğlu vardı. Şimdi çocuklarından biri hâkim, diğeri bir bankada genel müdür yardımcısı. Kırma masanın altında ders çalıştığım günleri hiç unutmuyorum. Çocukluğumda çobanlık yaptığım günlerde bir göz odanın içinde 4 çocuk anam babam ve yaşadığım günleri de hiç unutmuyorum. Bugün bu ülkede binlerce böyle çocuk olduğunu biliyorum. Ortaokulda öğretmenimiz sormuştu da o geldi aklıma. ‘Kimin çalışma odası var’ demişti. Hayal edilemeyecek kadar büyük bir şey gelmişti o çalışma odası bana, bir çocuğun odasının olması! Çünkü öyle yüz binlerce çocuk var. O çocukların umuduyuz. Ben onlara yeni umutlar vermek için, onların umutlarını tazelemek için buradayım. Ben bunu başaracağım, bundan hiç kuşkunuz olmasın.”

Haberin Devamı

50 ilde miting yapacak

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugün de Manisa merkez ve Soma’da olacak. İnce’nin pazartesi Konya’da olması bekleniyor. 15 Mayıs’ta Aksaray ve Niğde’de miting yapacak İnce, ramazan ayında da miting programlarına devam edecek. İnce, 18 Mayıs’ta Kırklareli ve Tekirdağ’da olacak. İnce’nin akşam saatlerinde ise İstanbul Avcılar’da bir iftar programına katılması bekleniyor. İnce, Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ta da Samsun’da olacak. İnce, 24 Haziran’a kadar 50 ilde miting yapmayı planlıyor.

Kılıçdaroğlu ile birlikte

Daha çok salon toplantılarına katılması beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise İnce’ye destek ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partisine oy istemek amacıyla İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde sınırlı sayıda miting yapacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, İnce ile beraber bazı mitinglere katılması da bekleniyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun milletvekili listesinin 21 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesinin ardından, daha fazla sahada olacağı ifade ediliyor.

BAHÇELİ’NİN AF ÖNERİSİNE YANIT:

Kapsamını görmek lazım

Muharrem İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af önerisini değerlendirdi. İnce, “Af tasarısının kapsamını görmek lazım. Görmeden bir şey söyleyemem. Çocuk tecavüzcüleri dahil mi değil mi? Kapsamanı görmem lazım. Görmeden ayak üstü konuşmam. Kabul edeceğimiz şeyler var, kabul etmeyeceğimiz şeyler var” dedi.