Siyaset ‘O eseri inşa edeceğiz’

‘O eseri inşa edeceğiz’

19.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ’Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri’ tanıtım programına katıldı.

‘O eseri inşa edeceğiz’

Burada “Yeni projelerle İstanbul’u çok daha ileriye taşıyacağız” diyen Erdoğan, “Ben sayın başkanıma söylüyorum ’Cesur olacaksın’ diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Bugün burada yine söylüyorum; Taksim’deki Gezi Parkı, oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız. Ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur. İçeriği hakkında çok ilginç bilgilerimiz var. Geçenlerde Nabi hocamızla da biraz onları dertleştik. Ve bunun için de hani şu anda dünyada birçok şey konuşuluyor ya. İşte yok bilmem Almanya’dakiler bir şeyler söylüyor. Onlara bir köşe yaparız orada. Ve o köşede onların neler yaptığını dünyaya tanıtırız. Fransızlara bir köşe yaparız, Amerikalılara yaparız, onları da orada tanıtırız. Dünya hepsini tanısın. Ama bu millete iftira atanlar orada görsün. Bizim tarihimiz kara tarih değil, ak tarihtir” dedi.

Maksem’e cami
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir diğeri Maksem. Maksem’in olduğu yere de inşallah bir selatin cami lazım. Bir diğeri de AKM... Arkada devasa bir yer var. Oraya dev bir opera binasını da yerleştirmek lazım. Ve Gümüşsuyu’ndan çıkarken araçlar yerin altına girecek, Mete Caddesi’nden de Taşkışla’nın çıkacak. Taksim Meydanı da tamamen yayalaştırılmış olacak. Dünyada her ülke meydanlarla anılır. Bizim doğru dürüst bir meydanımız yok.”

Erdoğan daha sonra Yenikapı Gösteri ve Miting Alanı’nda düzenlenen iftara katıldı. Burada konuşan Erdoğan şunları kaydetti: “Tüm farklılıkların İstanbul’da ahenk içinde, uyum içinde, huzur içinde birbirlerini tamamlayarak yaşıyor olmaları bu şehrin asıl zenginliğidir, asıl özgünlüğüdür. Bir süredir İstanbul’un bu vasfını tahrip etmek, farklılıkları çatışma unsuru haline dönüştürmek için uğraşıldığını, senaryolar yazıldığını, projeler üretildiğini görüyoruz. İşte son olarak Vezneciler’deki olayı gördük, yaşadık. Açık konuşuyorum, Gezi olayları bir yönüyle de İstanbul’un bu farklılıkları bir arada yaşatabilme kabiliyetine yapılan bir saldırıydı. Kendi düşüncelerini, ideolojilerini, kendi hayat biçimlerini İstanbul’a ve onunla birlikte tüm ülkeye dayatma hevesi içindeki bir grubun yönlendirmesiyle yaşanan bu olaylar en büyük zararı İstanbul’a verdi.”

Haberin Devamı

‘Kimse maskeyle dolaşamayacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikap’da düzenlenen iftar programında “Terörle mücadelemizi, bu meseleyi ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkana kadar kesintisiz şekilde sürdüreceğiz. Mücadeleyi durdurmak yok. Terörün sadece Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki değil, İstanbul’daki kaynaklarını da kurutmakta kararlıyız. Artık bu şehirde hiç kimse yüzü maskeyle, eli molotofla, silahla ortalığa dökülemeyecek, bunu da başaracağız” ifadelerini kullandı.