Siyaset Obama ‘daha adil’ olmaya çalışıyor

Obama ‘daha adil’ olmaya çalışıyor

09.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Panelde konuşan Milliyet yazarı Prof. Keyman, ABD Başkanı Obama’nın ekonominin canlanmasını sağlamasıyla eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı çıkarak refahın toplum için ‘daha adil’ dağıtılması için çalıştığını belirtti

Obama ‘daha adil’ olmaya çalışıyor

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES), dün Taksim Eresin Otel’de “Amerikan Seçimleri” konulu bir panel düzenledi.
Moderatörlüğünü TÜSES Başkanı Mehmet Ural’ın yaptığı panelde, Milliyet yazarı Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman ve TÜSES Genel Sekreteri Necati Özkan, konuşmacı olarak yer aldı. Seçimlere tanıklık eden iki ismin ABD’deki izlenimlerini paylaştığı etkinliğe, gazeteci Uğur Dündar ile Prof. Dr. Haluk Şahin de katıldı.

Destek alması önemli
Prof. Dr. Fuat Keyman konuşmasında, ikinci kez başkan seçilen Barack Obama’nın farklı bir strateji ve söylem üzerinden kampanya seçimlerini yürüttüğüne dikkati çekerek, toplumun değişik kesimlerinin desteğini almasının önemini vurguladı.
Seçim kampanyasının merkezine yerleştirilen “değişim” iddiasını devam ettirebilmenin esas olduğunu belirten Keyman, Obama’nın ekonominin canlanmasını sağlamasıyla eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı çıkarak refahın toplum içinde “daha adil” dağıtılması için çalıştığını belirtti.

Sosyal medyada etkin
Keyman’dan sonra söz alan Necati Özkan ise, sosyal medyanın seçim kampanyaları üzerindeki etkisine değindi.
Özkan, Obama ekibinin son seçimlerde sosyal medya üzerinde “daha etkin” olduğunu söyledi. “Yeni ABD” kavramını dile getiren Necati Özkan, “1992’den beri, yani Bill Clinton’un başkan seçildiği yıldan beri yeni bir ABD var. Ülke içindeki ‘bölünme’ ve ideolojik farklılıklar o dönem başladı” diye konuştu. Keyman ve Özkan’ın konuşmalarının ardından, katılımcıların görüşlerini paylaştığı soru-cevap kısmında ABD seçim deneyimleri tartışıldı.