Siyaset Öğretmenlerle Ata’nın huzurunda

Öğretmenlerle Ata’nın huzurunda

25.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Özer başkanlığındaki öğretmenlerden oluşan heyet, önce Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Özer, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Özer, deftere şunları yazdı:

Öğretmenlerle Ata’nın huzurunda

 

‘Başöğretmenimiz...’

“Başöğretmen’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır’ diyerek önemini işaret buyurduğunuz öğretmenlerimizin bu özel gününde, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle huzurlarınızdayız. Yeni nesilleri emanet ettiğiniz öğretmenlerimizle birlikte bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü ve itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Özer ve beraberindeki öğretmenler, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kabul edildi. Öğretmenlere hitap eden Şentop, “Yaklaşık 1,5 yıl yapılan çevrimiçi derslerle yakinen müşahede ettik ki okullar; sadece bilgi öğrenilen yerler, öğretmenler de bilgi aktaran insanlar değil. Salgın sayesinde öğretmenliğin bildiğimiz manadan daha başka işlevlerinin öne çıktığı gerçeğini daha iyi kavradık. ‘Rehber ve rol model’ olma vasfı, işte bu öne çıkan vasıfların başında gelmektedir. Değişen dünya şartlarında çocuklarımız, sizlerin rehberliğine emanettir” ifadelerini kullandı.

‘Öğretmenlik artık bir kariyer mesleği olacak’

Meclis’teki kabulün ardından Özer,  öğretmenlerle Ankara’daki Gölbaşı Vilayetler Evi’nde bir araya geldi. Özer, öğretmenlere teşekkür ederek, hazırlıkları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin şunları söyledi: “Bu düzenleme sayesinde, Türkiye eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlerimiz kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşmuş olacaklar. Öğretmenlik artık bir kariyer mesleği olarak tanımlanabilecek; adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve baş öğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumlulukları değişim temelli bir kariyer sistemi çerçevesinde değerlendirilebilme imkanına kavuşacaktır. 3600 ek gösterge ile birlikte yeni düzenlemenin şimdiden öğretmen camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.”