Siyaset Ölen bebekleri ben unutmadım

Ölen bebekleri ben unutmadım

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun’da açlıktan ölen Kübra’yı, Konya’da soğuktan ölen Ayaz bebeği unutmadığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşların Miraç kandilini de kutladı

Ölen bebekleri ben unutmadım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’nda halka seslendi. Konuşmasında Maliye Bakanı’nı eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Sayın Bakan sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de, işçiye 1500 lira mı zulüm oluyor? Çık millete anlat bakalım. Mevcut asgari ücreti bilmiyorlar rakamı, ben vereyim 949 lira.
5 kişilik aile düşünün anne, baba, 3 çocuk. Sabah, öğle, akşam bir simit bir çay alsınlar. Bir simit yiyecek, bir çay içecekler. Günlük 30 lira, ayda eder 900 lira. Geriye kalıyor 49 lira. Asgari ücretli nasıl geçinecek 49 lirayla? Sen merak ediyorsan 49 lira al bak nasıl geçiniyorsun.”
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ben Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Konya’da bir gecekonduda oturup, camı kırık diye zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Onlar bizim çocuklarımız. Ama onlar bilmez, saraylarda oturur, lüks yerde oturur, fakir fukara, garip gureba nedir bilmez. Onlar köşeyi nasıl döner onun hesabı içindeler. Bugün Miraç kandili ve önemini de biliyoruz.”
Kahramanmaraş mitinginin ardından Gaziantep’e hareket eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun da içinde bulunduğu CHP’nin seçim otobüsü, traktörleriyle yolu kapatan çiftçiler tarafından duruldu.
‘Mazot 1,5 lira olacak’ yazılı pankart ile yolun kesildiğini görünce otobüsten inen Kılıçdaroğlu, bir süre çiftçilerle sohbet etti. Çiftçilerin ucuz mazot talebini ilettiği Kılıçdaroğlu, seçim vaatleri arasında bulunan ucuz mazota ilişkin endişe taşımamalarını istedi.
‘Garantör ülkeydik’
Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te şunları söyledi: “Eğer Ortadoğu’da barış isteniyorsa, eğer 2 milyon Suriyeli kardeşimiz kendi ülkelerine huzur içinde döneceklerse, Gaziantepli sanayici, işadamı Ortadoğu’yla ihracat yapacaksa, kamyon şoförleri, TIR şoförleri emeklerinin karşılığını alacaksa adres belli; Mustafa Kemal’in partisi altı ok diyecekler.
Türkiye’nin bugüne kadar temel özelliği vardı. O da şuydu: Ortadoğu’da sorun çıkar çözümü için başvurulan adres Türkiye olurdu. Türkiye bir anlamda Ortadoğu’daki barış ve huzurun garantörü ülkeydi. Ama bugün o ülkelerde sevilmeyen dışlanan bir ülke.”