Siyaset Önce kurmaylar sonra liderler

Önce kurmaylar sonra liderler

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü.

Önce kurmaylar sonra liderler

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlerde İstanbul’da aday çıkarmayacaklarına ilişkin sözleri çerçevesinde yerel seçimde ittifak konusunun da gündeme geldiği toplantıda, söz alan üyelerin büyük bölümü MHP liderinin açıklamalarını, ‘ittifaka sahip çıkıldığını gösteren bir açıklama’ olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Bu hafta başlıyor

Erdoğan’ın da Cumhur İttifakı’na AK Parti’nin de büyük önem ve değer verdiğini, bunun seçimden seçime gündeme gelen değil devletin bekasıyla ilgili bir ittifak olduğunu vurguladığı belirtildi. Şu aşamada konuyla ilgili herhangi bir görüşmenin ve netliğin olmadığını kaydeden Erdoğan, Numan Kurtulmuş’un temaslarda bulunacağını ifade ederek, “Ben de Devlet Bey ile görüşeceğim. Oradan bir yol haritası, somut durum çıkar” dedi. Toplantıya ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtlayan parti kaynakları, yerel seçimde işbirliğinin mümkün olup olamayacağı, olacaksa ne kapsamda olacağına ilişkin görüşmelerin önce kurmay düzeyinde yapılacağını, büyük ihtimalle de iki parti arasında temasların bu hafta başlayacağını kaydetti. Parti kaynakları, ekim başı gibi de Erdoğan ve Bahçeli’nin görüşebileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

‘Her yerde aday’

Bu arada MKYK’da bazı üyelerin, ittifak konusunu gündeme getiren MHP’nin bazı yerlerde adaylarını peşinen ilan etmesini eleştirdiği öğrenildi. Üyelerin, “MHP gibi bizim de aday göstermeyeceğimiz yerler olacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine ise Erdoğan’ın, “81 il ve tüm ilçelerde adaylarımız olacak. Bizim iddialı olmamız ayrı, ittifak ayrı bir konu. Herkes marta yönelik çalışmalarını olduğu gibi sürdürsün” ifadelerini kullandığı bildirildi.

‘Yerel ittifakta düzenlemeye gerek yok’

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerde ittifak konusunda kanuni bir düzenlenmeye gerek ve zaman olmadığını belirterek, “Bu saatten sonra onun olacağının imkanı yok. Bir takım yollar var. Bu yollar neler olacağı hususunda zaten herkes biliyor. Kendi içimizde konuşacağız. Ve üzerinde mutabık kaldığımız şekilde Sayın Genel Başkanlarımıza arz edeceğiz. Umarız ki özellikle büyükşehirlerde buna benzer ittifak ortaya çıkar” dedi.