Siyaset Partilerin değil kişilerin dini olur

Partilerin değil kişilerin dini olur

01.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Genç İmam Hatipliler Derneği üyeleriyle iftarda buluşan CHP lideri, dini konular ve ekonomi üzerine sohbet etti. Kılıçdaroğlu, devletin, kurumların ya da partilerin değil, kişilerin dini inancı olabileceğini belirtti.

Partilerin değil kişilerin dini olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, imam hatipli gençlerle bir araya geldiği iftar yemeğinde, Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’ni anlattı. Kılıçdaroğlu’nun “Veda Hutbesi dünyanın ilk insan hakları beyannamesidir. Bizim Veda Hutbesi’ni herkese öğretmemiz lazım” dediği bildirildi. Kılıçdaroğlu, devletin, kurumların ya da partilerin değil, ancak kişilerin dini inancının olabileceğini, o nedenle kişilerin inancına saygı duyulması gerektiğini vurguladı

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya ve dernek üyeleriyle iftar programında bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen programa, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener de katıldı. Milliyet’in edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu, iftarın ardından gençlerle dini konular ve ekonomi üzerine sohbet etti, sorularını yanıtladı.

‘İslamiyet’in emri’

Dini konuların siyasete alet edilmesinin en büyük yanlışlardan biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP’nin de zaman zaman din ile ilgili olarak eleştirildiğini anımsattı. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“İslamiyet bir hoşgörü dinidir. Barış, sevgi, kardeşlik dinidir. Biz ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıyız. Eğer bunu yaparsak İslamiyete en büyük hizmeti yapmış oluruz. Devletin, devletin kurumlarının bir dini olabilir mi? Örneğin Merkez Bankası’nın dini olabilir mi? O bir devlet kurumudur. Partilerin de dini olmaz. Ancak kişilerin dini inançları olur. O nedenle kişilerin inancına da saygı duyulması lazım. İslamiyet’in emrettiği şey de budur zaten. O nedenle CHP’ye yönelik bu suçlamaları da kabul etmek mümkün değildir.”

Haberin Devamı

Partilerin değil kişilerin dini olur

‘Veda Hutbesi ışık tutuyor’

Kılıçdaroğlu, sohbet sırasında Hazreti Peygamber’in Veda Hutbesi’ne vurgu yaptı. CHP liderinin, “Peygamberimizin Veda Hutbesi aslında bir insan hakları beyannamesidir. Dünya tarihinin ilk insan hakları beyannamesidir. Bu konuda üzerimize sorumluluklar düşüyor. Orada verilen mesajlar günümüze ışık tutuyor. Bizim Veda Hutbesi’ni herkese öğretmemiz lazım. Bu konuda en büyük görev de siz imam hatiplilere düşüyor” dediği öğrenildi.