Siyaset Partiyi ben değil, millet kurdu

Partiyi ben değil, millet kurdu

10.05.2008 - 01:59 | Son Güncellenme:

Başbakan, baba ocağı Rize’de ‘Türkiye’nin aydınlığa yürüyüşü partimin değil, milletin davasıdır. Şunu herkes bilmeli, sular yokuş yukarı akmaz, istikametimizde devam edeceğiz’ diye konuştu

Partiyi ben değil,  millet kurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatma davasına yönelik en sert çıkışlarından birini dün baba ocağı Rize Güneysu’dan yaptı. Erdoğan, “Türkiye’nin aydınlığa doğru yürüyüşü ne benim, ne partimin, ne hükümetin davasıdır. Bu dava milletimin davasıdır. Bu partiyi ben kurmadım. Bu partiyi Hasan, Hüseyin kurmadı, millet kurdu. Şunu herkes bilmeli, sular asla yokuş yukarı akmaz. Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür ve istikametidir” dedi.  Erdoğan, Güneysu’da yaptığı ortak açılışlarda şu mesajları verdi:
TACİRLER İSTİKRARDAN RAHATSIZ OLDU: İşler her yoluna girdiğinde ortaya çıkan kriz tacirleri ve menfaatlerini bu ülkenin istikrarsızlığına bağlayanlar, bu ülkenin büyük hedeflere yürümesine engel oldular. Çünkü onlar Türkiye’nin istikrarsızlığından, demokrasinin ve siyasetin zaafa uğramasından nemalanıyorlardı. Büyüyen, istikrarlı, demokrasisini işleten, özgürlükleri yaşayan bir Türkiye onları rahatsız ediyordu. İşte bugün de rahatsız ediyor.
TEMİZ HAVADA NEFES ALAMIYORLAR: Yapılanı bozarak, işleyeni durdurarak, bu ülkenin genç insanlarının umutlarını kırarak Türkiye’yi istikrarsızlığa hüküm sürdüğü bir ortama geri döndürmeye çalışıyorlar. Çünkü onlar temiz havada nefes alamıyorlar. Çünkü onlar puslu havada siyaset yapmaya alışmışlar. Artık bu karanlık senaryolar, özellikle bu milletin medeniyet yürüyüşünü asla yolundan çeviremez. Hiç kimse Türkiye’de refaha, aydınlığa, umuda yönelen rotasını değiştiremez.
PARTİ BENİM DEĞİL: Bu partiyi millet kurdu. Ve milletin iktidarı da onun için çok kısa zamanda geldi. 16 ay sonra iktidar geldi. Yüzde 34.4, arkasından yüzde 47, iktidardayken yüzde 47. 81 vilayetin 80’inden milli irade bize yetki verdi. ‘Bizi siz yönetin’ dedi. Birbirimizi el ele, omuz omuza desteklersek ve ‘her şey Türkiye için’ dersek bizi kimse tutamayacaktır. Şuna herkes bilmeli, sular asla yokuş yukarı akmaz. Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür. Bir bütün olarak Türk milletinin yürüyüşüdür. Bizim siyasetimizin temeli millet iradesidir. Bizim muradımız milletimizin muradıdır. Ve bu istikamette de yolumuza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Şehit dede sürprizi
-  Erdoğan, ortak açılışlarda “şehit dede” jestiyle karşılaştı. İşadamı Halit Cıngıllıoğlu, yaptırdığı liseye Erdoğan’ın büyük dedesi Kemal Mutlu’nun adını verdi. Erdoğan, “Bu annemin dedesidir. Sarıkamış şehitlerindendir. Arkadaşlar bana böyle bir sürpriz yaptılar” dedi.
-  Erdoğan, cuma namazını Güneysu Merkez Camii’nde kıldı. Polis camiye girenleri detaylı şekilde ararken çakıyla gelen çok sayıda Güneysulu vatandaş camiye alınmadı. Bu durum, Erdoğan’ın bir süre önce bir açılışta cebinden çıkardığı çakıyı anımsattı. 
-  Açılışta Erdoğan’a Rize AKP Gençlik Kolları tarafından, “Milyonları hiçe sayamazsın, bu halkı başsız bırakamazsın” pankartı açıldı.
-  Yağmurlu havada yapılan açılışa çok sayıda küçük öğrencinin de katılması dikkat çekti.