Siyaset PKK’ya bir darbe daha: PAJK’ın yöneticisi Kandil’de vuruldu

PKK’ya bir darbe daha: PAJK’ın yöneticisi Kandil’de vuruldu

09.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK’nın kadın yapılanması PAJK’ın sözde yöneticisi “Delal Nurhak” kod adlı Esme Erat ve şoförü, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ortak operasyonuyla geçen eylül ayında etkisiz hale getirildiği açıklandı.

PKK’ya bir darbe daha: PAJK’ın yöneticisi  Kandil’de vuruldu

“Terörle kaynağında mücadele” konseptiyle özellikle sınır ötesinde terör örgütlerine ağır darbe vuran MİT ve TSK, ortak operasyolarına bir yenisi daha ekledi. Edinilen bilgiye göre, geçen eylül ayının ikinci yarısında Irak/Kandil’de MİT ve TSK tarafından ortak operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Operasyonda PKK’nın en üst kadın yapılanması PAJK Koordinasyonu’nun iki numaralı yöneticisi Esme Erat ve şoförü “Zilan Kobani” kod adlı terörist etkisiz hale getirildi. PKK’ya 1989’da Diyarbakır kırsalında katılan Erat, 1993’te Almanya üzerinden Suriye’ye geçerek Abdullah Öcalan tarafından siyasi ve askeri eğitime alındı. Erat, o dönem PKK kadın hareketi çekirdek kadrosunda yer aldı. 2014-15’te PAJK Koordinasyon sorumluluğuna getirilen teröristin 2018’de PAJK Mahmur-Kandil Koordinasyon sorumlusu olduğu öğrenildi.