Siyaset Program bilahare iletildi

Program bilahare iletildi

14.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlığı’ndan, CHP ve MHP’den gelen 15 Temmuz gecesi düzenlenecek programa davet edilmediklerine ilişkin ifadelere yönelik yapılan açıklamada, “program, bilahare iletilmiştir” denildi.

Program bilahare iletildi

TBMM’de gece anma programında muhalefet partilerinin konuşma yapıp yapmayacakları tartışmaya yol açmıştı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Genel Kurul’daki etkinliklere ilişkin davet geldiğini, ancak gece yapılacak programa ilişkin herhangi bir davet almadıklarını ifade etmişti. Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gece anma programına davet edilmediklerini ve TBMM’nin kimsenin babasının malı olmadığını vurgulamıştı.
TBMM Başkanlığı, dün bu tartışmaların ardından önce bir açıklama yaptı, ardından siyasi parti gruplarına davetin yapıldığına ilişkin gece programını gönderdi.
TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, TBMM Genel Kurulu’nun 17 Haziran’daki birleşiminde Danışma Kurulu önerisi üzerine alınan karar aktarıldı. Karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla Genel Kurul’un özel gündemle 15 Temmuz 2017 tarihinde toplanması, söz konusu toplantıda siyasi parti grup başkanlarına 10’ar dakika süreyle söz verilmesi ve bu birleşimde başka konunun görüşülmemesinin belirlendiği anımsatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü TBMM’de düzenlenecek anma etkinlikleri için program daha önce kesinleştiğinden, mutat protokol listesinde yer alan tüm zevata davetiyeleri evvelce gönderilmiştir. Etkinliklerin 15 Temmuz 2017 gecesi düzenlenecek ve milletimize açık olan bölümüne ilişkin program, siyasi parti grup başkanlıklarına ve milletvekillerimize bilahare iletilmiştir.”
Yürüyüş yapılacak
Öğleden sonra siyasi parti gruplarına gece anmasına ilişkin davet programını gönderildi. Programda 00:13’te 1. Meclis’ten TBMM’ye yürüyüş, tören alınına gelişin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Kuran’ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in duası sonrası video gösterisi yapılacak. Ardından protokol konuşmaları yapılacak. Siyasi Partilerin liderleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın’ın hitaplarından sonra 81 ilden gelen gençlerin getirdiği Türk bayraklarının takdimi gerçekleştirilecek. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı