Siyaset ‘Rakibim Beyaz Türk ben ise zenciyim’

‘Rakibim Beyaz Türk ben ise zenciyim’

11.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın vaadlerini eleştiren İnce, “Bedava kek yemek isteyen Erdoğan’a oy versin. Fabrikada iş isteyenler bana oy versin” dedi. İnce Erdoğan’ın sarayda yaşayan Beyaz Türk, kendisinin de milletin zencisi olduğunu söyledi...

‘Rakibim Beyaz Türk ben ise zenciyim’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün İstanbul’un Esenyurt, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece ilçelerinde vatandaşlara seslendi. İnce “Benim rakibim bir Beyaz Türk. Sarayda yaşayan bir Beyaz Türk. Karşısında da bu milletin zencisi var. Zencisi benim, Beyaz Türk o. Bana gariban diyor. Doğru. Ben garibanların adamıyım doğru. Rakibim Beyaz Türk. Sarayında beyaz çay içiyor. Ben sizin gibi siyah çay içiyorum. Onun için o Beyaz Türk, ben zenci” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Kek ustasıymış’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadlerini eleştiren İnce, “Benim size vaadim stadyum değil, park değil, kıraathane değil; bereket fışkıran topraklar, bacaları tüten fabrikalar. Bedava kek yemek isteyen Erdoğan’a oy versin. Fabrikada iş isteyenler bana oy versin. Her şeyi var ama projesi yok. 16 yıldır Türkiye’yi yönetiyor ama 40 gündür 3 tane proje açıkladı. Stat yapacakmış, park yapacakmış, kıraathane açacakmış. Bedava kek yiyeceksiniz, üzümlü kek var, çikolatalı var. Ustayım diyordu, meğer kek ustasıymış” diye konuştu. İnce “Emin olun ki bir kriz kapıda. Bunu yeni taze bir kanla aşarız. Bir taze kan, güven veren güçlü bir taze kan ve sağlam bir kadro. Geleceğe umutla bakacağız. Size gülümsemeyi öğreteceğim. Yeniden size huzur vadediyorum, barış vadediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Eğitimde uzlaşalım’

İnce şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı olduğumda Çankaya Köşkü’ne AK Parti’den bir eğitimci çağıracağım. MHP’den bir eğitimci. İyi Parti’den, Saadet Partisi’nden, HDP’den, parlamento dışındaki partilerden herkesi bir araya getireceğim. Diyeceğim ki, ‘Gelin şu eğitim konusunda uzlaşalım.’ Uzlaşarak, dayatarak değil. Öyle bir uzlaşma sağlayacağız ki 50 sene bir daha eğitim tartışması olmayacak. Bunu yapacağım, söz.”

‘Bazı projeleri beğendim’

İnce “Bütün partilerin seçim vaatlerini okudum. Allah için bazı projeler çok hoşuma gitti. Onları ben niye söylemedim diye hayıflandım. Başka partilerin projesi de olsa memleketin yararınaysa o projeyi de yapacağım, söz” diye konuştu. Taze kana ihtiyaç olduğunu belirten İnce, “Türkiye’ye demokrasiyi yeniden getirecek, taze bir kana ihtiyaç var. Erdoğan gelirse bu krizi atlatamaz. Türkiye’yi karanlık günler bekler. Dolar 8-10 lira olursa şaşırmayın. Dünyanın bütün ülkelerinde ne zaman buhranlı günler olmuşsa uzun süre o ülkeyi yönetenler değiştirilmemişse buhran atlatılmamış” dedi.

‘İçimi acıtan iki şey var’

İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “16 yıllık milletvekilliğinin sonunda Cumhurbaşkanı adayıyım. İçimi acıtan iki şeyi sizinle paylaşayım. Milletvekili arkadaşımın birisi kâğıt toplayan bir çocuğa sormuş; ‘Hayalin ne senin?’ demiş. Çocuk demiş ‘Ağabeyi büyük kağıt toplamak istiyorum, onlarda çok para var’ demiş. İçimi acıttı buBir başka şey. Adıyaman ‘da oldu. Bir köylü yaklaştı dedi ki; ‘Ben tütün ekiyordum, tütünü yasakladılar’ dedi. Ve Erdoğan Adıyaman meydanına gelmiş ‘Tütün zararlıdır’ demiş. Ey Erdoğan o imam hatip lisesindeki günlerini unuttun. Artık Amerikan sermeyesinin adamı oldun. Sana soruyorum; Adıyaman tütününde zehir var da, Amerikan tütününde vitamin mi var? Ey benim muhafazakâr kardeşim sana sesleniyorum; Erdoğan Türkiye’yi Brüksel’den yönetiyor, Washington’dan yönetiyor. Ben Ankara’dan yöneteceğim.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tek parti döneminde ilkokulu 75 kişilik sınıflarda okuduğunu” anlattığını hatırlatan İnce, “Tek parti dönemi, 1950’de bitti. Erdoğan 1954 doğumlu. Yani anasından doğmadan dört sene önce ilkokula başlamış. Erdoğan ilkokulu 75 kişilik sınıfta okumuş, üniversiteyi tek kişilik sınıfta okumuş” dedi.

Haberin Devamı

İnce, “Benim cumhurbaşkanlığımda yargı üyeleri Erdoğan’ı eleştiremeyecek çünkü yargı üyeleri siyaset yapamaz. Benim cumhurbaşkanlığımda generaller, beni alkışlamayacak. Hiçbir şekilde ayrımcılık olmayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Rakibim Beyaz Türk ben ise zenciyim’

İnce, Beylikdüzü’nde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. İnce’nin kız kardeşi Meryem İnce de iftar programına katılarak abisine sürpriz yaptı. Twitter hesabından kardeşiyle fotoğrafını paylaşan İnce, “Kız kardeşim Meryem Beylikdüzü’nde katıldığımız iftara Yalova’dan gelmiş, hasret giderdik” ifadelerini kullandı.