Siyaset Rejim değişikliğine karşı güçlü mesaj

Rejim değişikliğine karşı güçlü mesaj

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda önceki gün yapılan oylamada Avrupa Birliği’ne Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını tavsiye eden kararın kabul edilmesi CHP yöneticilerince ‘olağan’ bulundu.

Rejim değişikliğine karşı güçlü mesaj

Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, “Karar, Türkiye’de derinleşen otoriterleşmeye ve rejim değişikliğine verilen güçlü bir siyasi mesajdır” diyerek şöyle devam etti: “AP’nin kararı, AKP’nin tek adama bağlı, çağdaş dünyanın kazanımlarını hiçe sayan sistemini ve bu sistemin yarattığı yıkıcı sonuçları açık bir biçimde ortaya koymuştur. Türkiye’nin içine sürüklendiği bu olumsuz tablonun asli sorumlusu olan AKP iktidarı, Cumhuriyetin her alandaki kazanımlarını olduğu gibi Türkiye’nin Avrupalı geleceğini de yıkıma uğratmıştır. Bu tablonun diğer aktörleri ise Türkiye ile üyelik müzakerelerinde temel hak ve özgürlükler, yargı bağımsızlığı gibi alanlardaki başlıkların dahi görüşülmesini veto eden ve Türkiye’deki tek adam yönetimine gerekçeler sunan, dar görüşlü Avrupalı liderler ve önde gelen AB siyasetçileridir. CHP olarak, AB’ye tam üyelik perspektifine sahip çıkıyoruz.”

Haberin Devamı

‘İhlaller yalan mı?’

Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise şu değerlendirmelerde bulundu: “AP’nin kabul ettiği raporda Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasının yanı sıra birçok insan hakları ihlaline değinildi. Bugün Dışişleri Bakanlığı, raporu objektiflikten uzak olmakla suçluyor. O halde soruyoruz: Raporda yer alan insan hakları ihlalleri yalan mıdır? OHAL kapsamında ihraç edilenler işlerine geri dönebilmiş midir? CHP’li Enis Berberoğlu ve Eren Erdem tutuklanmamış mıdır? Avrupa’daki aşırı sağcı grupları suçlarken Türk milletine karşı dürüst olun, bu sorulara cevap verin.”