Siyaset 'Salgın sürecinden güçlenip çıkacağız'

'Salgın sürecinden güçlenip çıkacağız'

12.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgın sebebiyle yaşadığımız zorlukların özellikle ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz. Allah’ın izniyle Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır” dedi.

Salgın sürecinden güçlenip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp, takdire teslim olarak salgınla mücadelemize devam edeceğiz. Ümidimiz ve beklentimiz odur ki Allah’ın izni ve inayetiyle Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabul eden Erdoğan, “Her birinize Türkiye’ye, anavatanınıza hoş geldiniz diyorum. Avrupa’daki vatandaşlarımıza hizmet eden tüm kardeşlerimi selamlıyor, kendilerine emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

YÜREĞİMİZ DAĞLANIYOR: Şimdiye kadar dünya genelinde yaklaşık 3 milyon insanın hayatına mal olan salgın dalgalar halinde yayılmayı sürdürüyor. Hemen her gün bir sevdiğimizin, mesai arkadaşımızın, komşumuzun veya yakın bir dostumuzun vefat haberi ile yüreğimiz dağlanıyor... Allah’tan bizi ve tüm insanlığı salgın musibetinden en kısa sürede kurtarmasını niyaz ediyoruz.

Haberin Devamı

ALLAH’IN İZNİ VE İNAYETİYLE: Rabb’imiz mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bize her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylığın olduğunu müjdeliyor. Koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığımız zorlukların özellikle ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz. Ümidimiz ve beklentimiz odur ki Allah’ın izni ve inayetiyle Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır.

MUHTERİSLERE ALDIRMADAN: Milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp, takdire teslim olarak salgınla mücadeleye devam edeceğiz... Diğer yandan dünya tarihine baktığımızda bu tür önemli hadiselerin küresel ölçekte değişimlere de yol açtığını görüyoruz. Koronavirüs de dünya sisteminde kırılmalara sebep olacak birçok alanda yeni bir dönemin kapılarını da aralayacaktır. Anavatanınız Türkiye, bu yeni sürece en hazırlıklı giren ülkelerden biridir.

HİÇBİR ÜCRET ALMADAN: Türkiye’nin salgınla mücadeledeki örnek başarısı bilhassa yurt dışındaki vatandaşlarca çok daha iyi görülüp daha fazla takdir edildi. Türkiye’nin hiçbir ücret almadan en ileri standartlarda sunduğu hizmetlere Avrupa’nın birçok ülkesinde ciddi meblağlar ödenerek ancak ulaşılabiliyor... Avrupa’da günlerce test sırası bekleyen, ilaca erişemeyen, ambulans bulamadığı için evde vefat eden, hastane kapılarından geri çevrilen nice vatandaşlarımızın olduğunu da biliyoruz... Krizin başından bu yana 142 ülkeden 100 bini aşkın vatandaşımızı Türkiye’ye getirdik. Yine 380’in üzerinde insanımızı yurt dışından ambulans uçaklarımızla ülkemiz hastanelerine naklettik.

Haberin Devamı

‘BAŞARILARINIZLA GURUR DUYUYORUZ’

Bugün Avrupa genelinde yaklaşık 6 milyon insanımız var. Bir dönem sadece işçi, emekçi olarak çalışan kardeşlerimiz, hamdolsun artık iş dünyasından ticarete, eğitimden akademiye, sivil toplumdan siyasete geniş bir yelpazede varlık gösteriyorlar. Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına daha fazla katkıda bulunduklarını görmekten gurur duyuyoruz... Bakın bu arada Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocalarımızın Kovid-19 aşısını geliştirmede yakaladıkları başarı, kendilerine destek olunması ve fırsat verilmesi halinde insanımızın neler yapabileceğini açıkça göstermiştir. Bu tür iyi örnekler sadece Avrupalı Türkleri değil aynı zamanda diğer göçmen topluluklara da öz güven ve cesaret aşılamaktadır.

Haberin Devamı

HAZIMSIZLIĞIN TEZAHÜRÜ: Yarının Avrupası’nda Türklerin ve Müslümanların hak ettikleri biçimde, çok daha görünür bir şekilde yer alacaklarından asla şüphe duymadık. Büyüyen ve güçlenen bir diaspora gerçeğini kabullenmek istemiyorlar.

Son dönemde vahim boyutlara ulaşan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı, işte bu hazımsızlığın tezahürlerinden yalnızca biridir. İslam düşmanlığı, Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarını örtmek, çapsızlıklarını gizlemek için istismar ettikleri en önemli araçlardan birine dönüşmüştür. Başarısızlığa uğrayan siyasetçiler, bu kifayetsizliklerini şahsıma ve Müslümanlara saldırarak kamufle etme çabasındadır... Avrupa’da geçtiğimiz yıl önceki senelere göre nefret suçları 2 kat artmıştır... Bir dönem ülkemizde olduğu gibi Avrupa’da da kamusal, özel alan kurnazlığı üzerinden Müslüman kadınların hakları gasp edilmektedir.

‘Gavurun kılıcıyla üzerimize gelenleri gördükçe üzülüyoruz’

Haberin Devamı

Diplomaside destanlar yazan, geleceğin teknolojilerine imza atmaya başlayan ürettiği insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçlarıyla dünyada savaş paradigmasını değiştiren bir ülkenin evlatlarısınız. Her birinizden mensubu olduğunuz milletinizden, dilinizden, kültürünüzden en önemlisi de bağımsızlığın timsali ay yıldızlı al bayrağınızdan iftihar etmenizi istiyorum... UID üyeleri yurt dışında tarihi bir duruş sergiliyor. Biz de içeride benzer bir mücadeleyi yürütüyoruz... Güya bize muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olduğu halde gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe de üzülüyoruz... Son dönemde gerçekte ne olduğu, nasıl olduğu, niçin olduğu gayet iyi bilinen kimi konular üzerinden başlatılan kirli kampanyaları da bu sürecin yeni bir dalgası olarak görüyoruz. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye karşıtı her senaryonun içerisinde yer alarak yalan yanlış ve iftira ürünü iddiaları sürekli tekrarlamak suretiyle kendisine yeni bir misyon oluşturmaktadır... CHP ve aynı gayri milli projenin paydaşı olan kesimlerin milletimizin moralini bozma ve ülkemizin algısını kötüleme çabalarını da nice diğer sinsi oyun gibi inşallah boşa çıkartacağız. Sizlerden bulunduğunuz ülkelerde temas ettiğiniz herkese gerçek Türkiye fotoğrafını bıkmadan, usanmadan, samimiyetle ve azimle sürekli anlatmanızı istiyorum.”.

ÜRETİCİYE VE VATANDAŞA DESTEK: (Çiftçiden patates, soğan ve çeltik alımına ilişkin olarak) Bu tabii çok çok mutluluk meydana getirdi ve geri dönüşlerini de hamdolsun alınca olumlu bir şekilde biz de mutlu olduk. Şimdi ramazan öncesi 81 il valiliklerimiz vasıtasıyla bu konuyu yakından takip edip neticelendirerek, hem üreticilerimizi sıkıntıdan kurtaracak hem de vatandaşlarımıza destek olacağız.”

‘EMEKLİ BAYRAM  İKRAMİYESİNE ENFLASYON ZAMMI’

Yaklaşık 3 yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdik ve bu uygulamayı hemen başlattık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz... Ülkenin imkânlarının genişlemesine paralel olarak emeklilerin şartlarını daha da iyileştirmeye hazırlanıyoruz.