Siyaset 'Sanki yer yarıldı da siyasi ayak içine girdi'

'Sanki yer yarıldı da siyasi ayak içine girdi'

24.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ ile mücadele konusunda “Hatırlı isimlerin korunmasına yer yoktur. Adeta yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı içine girmiştir. Hükümete diyorum ki, çaycıyı çorbacıyı bırakın; yılana çıyana bakın” dedi.

Sanki yer yarıldı da  siyasi ayak içine girdi

Bahçeli, dün MHP grup toplantısındaki konuşmasında özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

HATIRLILAR KORUNMASIN: FETÖ’yle mücadelede Türk devleti doğru bir çizgidedir. FETÖ’yle mücadelede kafa karışıklığına, ikircikli tavırlara, sırtını sağlama almış hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek ve yer yoktur. Bu doğru ve ahlaki de değildir. Eğer aksi olursa milli vicdanda dipsiz kuyular açılacaktır. Suçu sübut bulan kim varsa, onun yakınıydı, bunun hısımıydı, şunun damadıydı dememek, bunların gözünün yaşına dahi bakmamak şarttır.

İSİMLER PERDELENİYOR: Sincan’da komandolar eşliğinde sıra sıra çıkarılan hainlerin darbe girişiminin beyin takımı olduğu iddia edilmiştir. Medyada fotoğrafları gösterilen FETÖ’cülere 15 Temmuz kalkışmasının lider kadrosu yorumu getirmek bir bakıma asıl ve arkada kalmış zirve isimleri perdelemek demektir. Fakat bilerek, isteyerek, kasten FETÖ’nün lider kadrosunu ikinci plana düşürmek, korumaya almak en adi ve alçak suçtur. Deniliyor ki, Yurtta Sulh Konseyi üyeleri yargılanıyormuş. Şu işe bakınız ki, ortada siyasetçi yoktur. 15 Temmuz melaneti gerçeklemiş olsaydı bakan, başbakan veya cumhurbaşkanı olması mümkün ve muhtemel hiç kimseden bahis de açılmamaktadır. Adeta yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı içine girmiştir.

Haberin Devamı

ÇAYCIYI ÇORBACIYI BIRAKIN: Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘isterse babamın oğlu olsun’ sözünden sonra artık bahane tükenmiştir. FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi artık milli bir seferberlik ruhuyla ele alınmalıdır. Hükümete diyorum ki, çaycıyı çorbacıyı bırakın; yılana çıyana bakın. Kapıcıyı, odacıyı, memuru, işçiyi, onu bunu değil; 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın.KAVURMACILAR, BAKLAVACILAR: Vatan, millet, devlet kavrulmuş; ama kavurmacılar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun var demektir. FETÖ’nün içinde kim varsa, yakasından tutmak, yediğini içtiğini burnundan fitil fitil getirmek Türk devletinin şeref ve tarihi görevidir.

‘Erdoğan’a hayırlı olsun’

Bahçeli, Erdoğan’ın aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olması ile ilgili şunları söyledi: “Adalet ve Kalkınma Partisi kongresini büyük bir görkemle yapmıştır. Kurucusu olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey, Cumhurbaşkanlığı görevinin yanında partinin genel başkanlığını da üstlenmiştir ‘Hayırlı uğurlu olsun’ demek lazım.”

Haberin Devamı

‘PYD işbirliği ABD’ye pahalıya patlayacak’

ABD yönetimi PYD terör örgütünü PKK’dan ayrı bir oluşummuş gibi göstermeye gayret etmektedir. İki ülke arasındaki tarihi bağları yok sayarak bugün Türkiye’nin terörle mücadelesinin karşısında yer almanın bedeli ABD’ye pahalıya patlayacaktır. ABD yönetiminin PKK/YPG’yi silahlandırma kararı alması sürpriz değildir. Bu çerçevede Afganistan örneğinin ne anlama geldiğini en iyi bilmesi gereken ülke ABD’dir. Afganistan’da silahlandırılan terör gruplarının bir süre sonra ABD’yi nasıl hedef aldığını, nasıl kana buladığını, devasa binaları hangi yollarla vurduğunu 11 Eylül dolayısıyla hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nı, ABD ziyaretinde Türkiye’nin haklı tezlerini muhatabının yüzüne söylemiş olmasından dolayı kutluyorum, milletimiz adına teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde terör örgütü yandaşlarıyla Türk koruma heyeti arasında çıkan kavga her açıdan titizlikle incelenmelidir. ABD Dışişleri Bakanı’nın ‘Türk şiddeti’nden bahsetmesi diplomatik nezaket ve teamülleri hiçe sayan yanlı, maksatlı ve çürük bir iddiadır. ABD’li bakan ya şiddetin ne anlama geldiğini girdiği kan banyosundan dolayı unutmuş, ya da Türk kime nedir onun farkına varamamıştır. Bizim geçmişimizde posta arabasının önünü kesenler, tren soyguncuları, at hırsızları, altına hücum adı altında yağmaya girişen, milyonlarca Kızılderili’nin kanına giren acımasızlık değil, kısaca asalet, ahlak, soylu millet ruhu vardır. Türkiye’nin ABD’ye vermiş olduğu sözlü ve yazlı nota haklıdır, doğrudur, azı vardır, çoğu asla yoktur.