Siyaset ‘Savaş mağdurları için el ele verelim’

‘Savaş mağdurları için el ele verelim’

24.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın yıktıklarını ayağa kaldırmanın ve tüm dünya olarak el ele vermenin, yeni savaşların önündeki en kuvvetli kalkan olacağına inanıyorum” dedi.

‘Savaş mağdurları için el ele verelim’

Emine Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska’nın inisiyatifiyle Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen “Ukrayna ve Dünya: Birlikte İnşa Edeceğimiz Gelecek” temalı Lider Eşleri 2. Zirvesi’ne video mesaj gönderdi. Ukrayna’daki savaşın beşinci ayını doldurduğuna işaret eden Erdoğan, aradan geçen sürede on binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti. 

Haberin Devamı

Bin 300 çocuk Türkiye’de 

Milyonların evlerinden, yurtlarından olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:  

“Bu savaşın yerinden ettiği insanların 5 milyonu çocuklardan oluşuyor. Kıymetli dostum Olena’nın gönderdiği bir mektup üzerine bir girişim başlattım. Ukraynalı yetim çocuklar ve refakatçilerinden oluşan savaş mağduru yaklaşık bin 300 kişiyi ülkemizde misafir ediyoruz. Yunus Emre Enstitümüz ile ülkemizdeki yaklaşık bin 200 Ukraynalı yetim çocuk için Türkçe kursları başlattık. Herkesi Ukrayna’nın yeniden imarında rol almaya davet ediyorum. Irk, dil, din gibi ayrımları gözetmeden, savaş mağduru tüm kadın ve çocukların desteklenmesi için el ele verelim. Türkiye olarak, diplomasinin tüm araçlarını en üst düzeyde kullanıyor ve bu savaşın durdurulması için çalışıyoruz. Savaşın yıktıklarını ayağa kaldırmanın ve tüm dünya olarak el ele vermenin, yeni savaşların önündeki en kuvvetli kalkan olacağına inanıyorum.”