Siyaset ‘Savunma sanayiinde dünya markası olduk’

‘Savunma sanayiinde dünya markası olduk’

09.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayi şirketlerimizin her biri kendi alanında dünya markası haline geliyor” dedi.

‘Savunma sanayiinde dünya markası olduk’

 

A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri açılışı, retrofiti yapılan ilk A400M uçağının teslimi ve Stratejik İşbirliği Anlaşmaları Sertifika Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlanan Erdoğan şunları söyledi: “Birilerinin sürekli ‘peşkeş çekiyorlar’ diyerek karaladığı projeler, esasında Türk savunma sanayinin geleceğine yapılan en kritik yatırımlardır. Hisseleri doğrudan ya da dolaylı olarak kamuya ait savunma sanayi şirketlerimizin her biri kendi alanlarında dünya markası haline geliyor.  Harekâtlarımızda kullandığımız SİHA ve uçak bombalarından, tank ve top mühimmatlarına kadar hepsini hem kamu hem özel sektör üretimiyle tedarik yollarını genişletiyoruz. Bu doğrultuda önemli ve stratejik bir yatırım çok yakında Gerede’de faaliyete geçecektir.”

Haberin Devamı

Bakan Akar, Austin ile ikinci kez görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önceki gün görüştüğü ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile dün bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “20 yıldır Afganistan’da bulunan Türkiye son 6 yıldır Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın işletmesini sürdürmektedir. Afganistan’ın dünyaya açılan tek penceresi olan Hamid Karzai Havaalanı Afganistan halkının güvenlik, huzur ve refahı için büyük önem taşımaktadır. Afganistanlı kardeşlerimizin güvenlik ve refahı için Kararlı Destek Misyonunun bitmesinden sonra da unsurlarımızla Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletilmesine yönelik gerekli desteğin sağlanması çalışmaları sürmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Bölgede Tacikistan ve Kırgızistan ziyaretinin ardından temaslarını sürdüren Akar, dün ayrıca Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi ile de telefonda görüştü.Görüşmede, Afganistan konusu da ele alındı.