Siyaset ‘Seçim kararı alsınlar adayımızı açıklayalım’

‘Seçim kararı alsınlar adayımızı açıklayalım’

04.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Canlı yayında soruları yanıtlayan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Bizim Cumhurbaşkanı adayımız niye bu kadar merak ediliyor? Çünkü Cumhur İttifakı merak ediyor. Çünkü bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak” dedi

‘Seçim kararı alsınlar adayımızı açıklayalım’

ANKARA Milliyet - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. “Sayın Erdoğan benim düşmanım değil, biliyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun da değil. Biz düşmanlık üzerinden bakmıyoruz ama bu ucube sistem, Türkiye’nin düşmanı” dedi. Akşener, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin tartışmalara değinirken, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Zerre planım yok’

“İki alanlı bir sistemimiz var. Parlamenter sisteme geçişi sağlamamız için Cumhurbaşkanlığını kazanmamız gerekiyor. Burada Akşener olarak, şahsım için toz zerresi kadar plan yapmıyorum. Ona yönelik çalışmıyorum. Bildiğim bir şey var; Türkiye’nin önünü tıkayacak şahıs ben olmayacağım. Önce seçimi alıp, daha sonra parlamenter sisteme geçiş takvimini bağlamamız gerekiyor. Diğer taraftan Sayın Kılıçdaroğlu ‘isim bildirmenin acelesi yok’ diyor. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız niye bu kadar merak ediliyor? Çünkü Cumhur İttifakı merak ediyor. Çünkü bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak. Çok merak ediyorlarsa seçim kararını hemen alsınlar, açıklayalım.”

‘ÖTV kaldırılabilir’

Yüzde 19.25 olarak açıklanan ağustos enflasyon verilerine de değinen Akşener, reel enflasyonun daha yüksek olduğunu savundu. Ekonomik iyileşme için önce yolsuzlukları sonra hazırladıkları ARTAGAN Projesi ile israfı önleyeceklerini, ÖTV’lerin kaldırılabileceğini vurgulayarak belirtirken, şöyle devam etti:
“ARTAGAN ile ilgili enterasan veriler var. Vergideki kayıp kaçağı hallettiğimiz dakikadan itibaren Türkiye’nin otomobil alımında ÖTV’sini kaldırıyorsun. Aşağı yukarı 1 milyon gence girişimcilik için para verebiliyorsun. 100 bin öğretmeni tayin edebiliyorsun. Akaryakıttaki ÖTV’de yüzde 50 indirim yapabiliyorsun. Doğalgaz ve elektrikte indirim yapıyorsunuz. Her yıl iki büyük altyapı projesi yapıyorsunuz. Her yıl 5 bin girişime hibe desteği veriyorsunuz.”

Haberin Devamı

‘Hepsi bir Tomris bir Banu Çiçek’

Akşener, Kadın Milli Voleybol Takımı’nın başarılarına da dikkat çekti. Akşener, “Tomris Hatun, Saka Türklerini birleştiren kişi; benzer bir karakter var Kırım’da, Banu Çiçek. Bu kızlarımızın hepsini bir Tomris, bir Banu Çiçek olarak gördüm. Çünkü çok kutuplaştık. Bu kızlar, hepimizi birleştirdi” dedi.