Siyaset Seçim öncesi ‘dar kapsamlı’ müjde torbası... 3600 bekleyecek

Seçim öncesi ‘dar kapsamlı’ müjde torbası... 3600 bekleyecek

12.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin, kamuoyundaki beklentinin aksine yenilenecek İstanbul seçimlerinden önce “3600 ek gösterge”, süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi gibi düzenlemeler konusunda herhangi bir adım atmayacağı öğrenildi.

Seçim öncesi ‘dar kapsamlı’ müjde torbası... 3600 bekleyecek

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’da yenilenmesi kararının ardından toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK), 31 Mart seçim sonuçları ve 23 Haziran sürecinde izlenecek strateji masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Bu çerçevede öncelikle seçimden önce Türkiye’nin önemli turistik değerlerinden olan Kapadokya’nın her açıdan korunmasını içeren teklif yasalaşacak. Ekonomik düzenlemelerin ağırlıkla yer alacağı dar kapsamlı bir torba teklifin önümüzdeki hafta Meclis’e sunulabileceği belirtiliyor. Ayrıca yetişmesi halinde yeni askerlik sistemine ilişkin düzenleme de seçim öncesi Melis’ten geçirilecek. Meclis, mayıs sonundan itibaren İstanbul seçimleri sonuçlanana kadar yine tatile girecek. Ekonomi torba yasa teklifinde Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın önceki gün dikkat çektiği köprü geçişleriyle ilgili cezalar konusunda bir hüküm yer alabileceği belirtiliyor. Parti kurmayları, torba teklifte “seçim kıyağı, rüşveti” gibi nitelendirilebilecek düzenlemelerin yer almayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

‘Gül kurucu değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da MKYK’da bu çerçevede üç talimat verdiği öğrenildi. YSK’nın seçim iptal kararının gerekçeleri, AK Parti’nin iptal başvurusundaki haklılığı ve sandığa gitmenin önemi konusunda sosyal medyada partinin performansının artırılması istedi. Toplantı sürerken basına açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun YSK kararı sonrası açıklamalarına ilişkin soruya dikkat çekti. Erdoğan’ın, bunun üzerine Gül’ün AK Parti kurucusu olduğu yönünde yaygın bir yanlış ifade olduğunu belirterek, “Sayın Gül partimizin kurucularından değildir. Daha sonra katıldı” dediği öğrenildi. Erdoğan, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı sonrasında AK Parti’ye yeniden üye olmadığını da anımsattı.