Siyaset ‘Seçimde iki aday değil iki anlayış yarışacak’

‘Seçimde iki aday değil iki anlayış yarışacak’

09.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak partisinin genel merkezinde gündemi değerlendirdi. Öztrak, “KPSS sorularının çalınması, saray rejimindeki korkunç çürümeyi bir kez daha gözler önüne serdi. CHP Grubu olarak, sınav usulsüzlüklerinin araştırılması için, 2009’dan bu yana 20 önerge verdik. Hepsinde Erdoğan kulağının üstüne yattı” diye konuştu.

‘Seçimde iki aday değil iki anlayış yarışacak’

 

Erdoğan’ın Putin ile yaptığı görüşmeye değinen Öztrak, “Nedense görüşme sonrasında hem Erdoğan hem de Putin kameraların karşısına geçip, soruları yanıtlamadı. Belki Erdoğan ve Putin yan yana soruları cevaplasa, Akkuyu Nükleer Santrali’nde neler dönüyor, Ruslar Türk şirketini nasıl kovabiliyor, daha iyi anlayacaktık. Akkuyu’da neler olduğunu öğrenmek için, Erdoğan, şantiyeye gidecekmiş. Niye? Çünkü santral bizim değil, Rusların. Santralde üretilecek elektrik kimin? O da Rusya’nın. Türkiye, Akkuyu’da üretilecek elektriğin sadece müşterisi” dedi.

Haberin Devamı

Seçimlere ilişkin de Öztrak, “Aziz milletimiz; önümüzdeki seçimde iki aday değil, iki anlayış yarışacak. Bir tarafta harun olacağız diyerek karun olanlar, diğer tarafta sizler gibi mütevazı yaşayanlar” ifadelerini kullandı.