Siyaset Seçmen bu kez sandığı seçti

Seçmen bu kez sandığı seçti

26.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin, bir günlük idari izin ve hafta sonuyla birleşmesi sonucu 4 güne çıkması “Seçmen tatili mi sandığı mı tercih edecek^” tartışması başlattı. Cevap turizmcilerden geldi. İzmir ve Antalya’daki turizmciler, seçmenlerin tatil değil, seçim öncelikli hareket ettiğini söyledi.

Seçmen bu kez  sandığı seçti

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, “Seçim günü oteller adeta boşalıyor. Bizim sahip olduğumuz otelde, hava ve mevsim şartlarından dolayı doluluk oranı, yüzde 50 civarında. Ancak bu oran, seçim günü yüzde 10’a iniyor. Bu oranın büyük bir bölümünü ise, yabancı konuklar oluşturuyor” dedi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de, vatandaşların çoğunun tatil öncelikli değil, seçim öncelikli davrandığı tespitinde bulundu.

Haberin Devamı


Tercih kısa seyahat

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu da, 30 Ekim ve 2 Kasım günü okulların tatil edilmesinin turizme değil, sandığa katkısının olacağını söyledi. 29 Ekim’den 3 Kasım tarihine kadarki süreçte insanların tatil yapmak için otellere gitmek yerine kısa süreli seyahatleri tercih edeceğini kaydeden Çavuşoğlu, “Yerli turistin tercihi, 5 günlük süreyi tatil yaparak değerlendirmek yerine 1-2 günlük seyahat. Zaten talep de bu yönde.” dedi.