Siyaset Şehitler Eren Bülbül ve Ferhat Gedik anıldı

Şehitler Eren Bülbül ve Ferhat Gedik anıldı

12.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzon’un Maçka ilçesinde, 2017 yılında PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle şehit olan Eren Bülbül (15), ölümünün 4’üncü yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Şehitler Eren Bülbül ve Ferhat Gedik anıldı

Şehit Eren Bülbül için mezarı başında anma programı düzenlendi. Türkiyenin dört bir yanından gelen ziyaretçiler Eren Bülbül’ün kabri başında dua etti.

Haberin Devamı

‘İyi ki varsın Eren’

İlçede Eren Bülbül ve birlikte şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatlarının konu edinildiği TRT’nin “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin çekimleri de devam ederken TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da Bülbül ailesini ziyaret etti.

 Eren Bülbül ile birlikte şehit olan Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de, Hatay’daki mezarı başında anıldı.

Siyasilerden mesajlar

Eren Bülbül ve Ferhat Gedik için siyasiler anma mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dört yıl önce vatan haini teröristler tarafından katledilen kahraman evladımız Eren Bülbül’ün acısı hala yüreğimizde. Bu vatan için kanı toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabındaki paylaşımında, “Hayatının baharında, daha 15 yaşında hain terör örgütü mensuplarınca şehit edilen kahraman evladımız Eren Bülbül’ü ve Eren Bülbül’e siper olmaya çalışırken şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’i rahmet ve minnetle anıyorum” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türk milletinin kahraman evladı #ErenBülbül’ü şehadetinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum” dedi.