Siyaset Senaryolar alçakça komplonun parçası

Senaryolar alçakça komplonun parçası

21.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında yürütülen ve kendi isminin de geçtiği öne sürülen soruşturma ile ilgili dün akşam bir yazılı açıklama yayınladı

Senaryolar alçakça komplonun parçası

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
- YANILTICI BİLGİLER: Yapılan sorumsuz yayınlar tamamen yanıltıcı ve spekülatif bilgilere dayanmaktadır. Kasıtlı olarak üretilen bu senaryolar tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür ve alçakça bir komplonun parçasıdır. Bu iftiralara delil oluşturduğu öne sürülen saçmalıkları, hakkımda hüküm verilmesine sebep olacak şekilde yansıtanlarla ilgili hukuk nezdinde gereken girişimler başlatılmıştır.
- SİNSİ VE KİRLİ TUZAK: Devlet içerisinde paralel devlet oluşturmaya yönelik çaba içinde olan ve gerek yargısız infaz gerekse kişilik suikastı şeklinde tebarüz eden bu örgüt ve çetelerin karalama kampanyalarına alet olanlar hukuk karşısında büyük bir suç işlemiş olmakla birlikte insani ve ahlaki açıdan da ciddi bir alçalma içindedirler. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi kirli bir siyasi mühendislik projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı son derece sinsi ve kirli bir tuzakla karşı karşıyayız.
- ÇAMUR AT İZİ KALSIN: “Çamur at izi kalsın” hükmündeki bayağı isnatlarla siyasi suikast ve kişilik katliamlarına yelteneler bir kez daha görecekler ki devlet devlet olmanın, hükümet hükümet olmanın gereğini tereddütsüz yerine getirecektir.
- KOMEDİ YAYINI: Şahsımla ilgili delil olduğu iddia edilen ve basından okuduğumuz görüntü ve tapelere bakarken bir adli soruşturmanın içeriğinden ziyade bir komedi yayını okuduğumu hissettiğimi itiraf etmek durumundayım.
- ‘ARAŞTIRMACI’ MUHABİRLER: Yayınlanan sözde belgeler ilk bakışta dahi birçok çelişkiyi içinde barındırmaktadır. Esasen sözümona araştırmacı muhabirler illegal şekilde kendilerine servis edilen sözde delillere en azından bir göz atsalardı bu çelişkileri yakalayabilirlerdi. Şahsımın soruşturmada adı geçen kişinin bürokratik işlemlerini takip ettiği, sözkonusu kişinin otel projesi ile ilgili yardımcı olduğu ve 5 kişinin Türk vatandaşlığına istisnai yoldan alınmaları için kulis yaptığı iddiaları hayal mahsulüdür, gerçek dışıdır.
- İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI: Kullanmadığım halde, Bakanlar Kurulu’nun bir mensubu olarak şahsımın yetki alanında olan bir konuda kulis yapmakla itham ediliyor olmam bile nasıl bir komplonun ve itibarsızlaştırma çabasının tedavüle sokulduğuna dair fikir vermektedir. Ayrıca, iddia edildiği gibi medyada yayınlanacak haberleri engelleyebilecek nüfuzum olsaydı, herhalde hakkımda çarşaf çarşaf yayınlanan saçmalıkları engellemek için bu nüfuzu kullanırdım.