Siyaset Sherman: Verimli bir görüşme oldu

Sherman: Verimli bir görüşme oldu

29.05.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın başkanlıklarında önceki gün Ankara’da yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye ve ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edildi.

Sherman: Verimli  bir görüşme oldu

Joe Biden’ın seçilmesinin ardından ABD’den Türkiye’ye yapılan ilk resmi ziyarete ilişkin Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın başkanlıklarında önceki gün Ankara’da yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye ve ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edildi. Joe Biden’ın seçilmesinin ardından ABD’den Türkiye’ye yapılan ilk resmi ziyarete ilişkin Bakanlığın Twitter hesabından paylaşım yapıldı.

Haberin Devamı

Mesajda, “Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile ABD’li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün (önceki gün) yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır” denildi. Sherman da görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ankara’da Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ile Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık. Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciye verdiği sürekli desteği takdir ediyoruz. Ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık” ifadelerini kullandı.

Anıtkabir’e ziyaret

Sherman, dün beraberindeki heyetle Anıtkabir’e gitti. Sherman, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: “Amerikan halkının bir temsilcisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin atası Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygı ve hayranlıkla, Türk milletine ve onun büyük önderine saygılarımı sunmaktan onur duyuyorum.”