Siyaset Sinop iddialarına fotoğraflı yanıt

Sinop iddialarına fotoğraflı yanıt

21.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinop’ta linçten zor kurtulan HDK heyetinin CHP’li belediye başkanını eleştirmelerini yanıtlayan Koç, “Başbakan’ın projelerine yardım ediyorlar” dedi

Sinop iddialarına fotoğraflı yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, dünkü basın toplantısında isim vermeden Sinop ve Samsun’da HDK heyetine yönelik linç girişimleri sırasında CHP’li Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ü eleştiren BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i kastederek, “Kendilerine aktarılan iki bilgiyle siyaset yapmayı hâlâ eski mesleklerinden gelen alışkanlıkla tuluat yapmak zanneden bazıları o kaba Türkçeleriyle Belediye Başkanımızı, CHP’nin kurumsal kimliğini eylemlerin içindeymiş gibi sunarak, Başbakan‘a kafasındaki projeyi gerçekleştirmek için adeta yardımcılık yapıyorlar” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı “Bu nasıl vampirlik, bu nasıl kan sevdası” sözleriyle eleştiren Koç, linç girişiminde bulunan kalabalık içindeki bazı Ak Partililere ait fotoğrafları da gösterdi.
CHP’nin sürecin en başından bu yana uyarılarını yaptığını vurgulayan Koç, Sinop’ta yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti. Demokratik bir toplumda her legal siyasi partinin ülkenin her yerine gitme özgürlüğü bulunduğuna, bunun güvencesinin de hükümetin sağladığı güvenlik ortamı olması gerektiğine işaret eden Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve “en küçük muhalefet partisinin sözcülerinin” Sinop’taki olaylarla ilgili, gerekli inceleme yapmadan CHP’yi suçlama yarışına girdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Özür de bir erdem’
Sinop Belediye Başkanı CHP’li Baki Ergül ise BDP’lilerin kendisinden özür dilemesiyle ilgili olarak, “Özür dilemek de bir erdemdir” dedi. Ergül, “Pazar günü öğleden sonra eşimin hastanedeki tahlilileri için Samsun’a gittim ve pazartesi akşamı döndüm. Bu olayı TV’den öğrendim” ifadelerini kullandı.