Siyaset Sistem çalışmasını tartışmaya açıyor

Sistem çalışmasını tartışmaya açıyor

28.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin sistem önerisine ilişkin ilkeleri bir kitapçıkta toplandı. Kitapçıkta, tarafsız cumhurbaşkanına vurgu yapılırken, “TBMM tarafından ya da halkoyuyla seçilmesi hakkında ise anayasanın değiştirilme döneminde siyasi partilerin ortak çalışması ve milletimizin talebi doğrultusunda nihai olarak karar verilecek” denildi.

Sistem çalışmasını tartışmaya açıyor

 

BAHAR ATAKAN Ankara - Seçim yasalarında da değişiklik öngören sistemde şimdi olduğu gibi ‘nispi temsil sistemi’ savunuldu. Dar bölge ya da daraltılmış bölge yönteminin reddedildiği yeni sistem önerisinde siyasi parti ve adaylara yapılan belirli miktarın üzerindeki bağışların yasaklanması öngörülüyor. “Türkiye, milletin evinde, Türk milleti ile birlikte yönetilir” sloganının yer aldığı kitapçık, üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, meslek, sanayi ve ticaret odaları ve siyasi partilerle paylaşılacak. Çalışmanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Akşener, Erdoğan’ın, “Gelin hanıma Rize’de gayet güzel bir ders veriliyor. Daha neler olacak neler” sözlerine karşılık kendisine yönelik destek mesajlarına teşekkür etti. Akşener, Twitter’dan “Sayın Erdoğan’ın dünkü hezeyanları karşısında dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum. Siyaset tehditle değil, hizmetle yapılır. Merkezine koltuğu değil, milleti koyarak yapılır. O sandık gelir, milletimiz dersi kime veriyor, herkes görür” dedi.