Siyaset ‘Siyaset olmasa işim 100 kat büyük olurdu’

‘Siyaset olmasa işim 100 kat büyük olurdu’

01.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

17 Aralık operasyonun ardından istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Meclis Araştırma Komisyonu’nda verdiği ifade sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

‘Siyaset olmasa işim 100 kat büyük olurdu’

Bayraktar, şirketinin 3.3 kat büyüdüğü iddialarına ilişkin olarak, “O kadar büyümedik. Düştün mü herkes vuruyor” diyerek, sadece aktiflerin gösterildiğini, borç ve pasiflerin hesaba katılmadığını söyledi.

‘İş arıyorum’
Bayraktar, 1973’te Kocamustafapaşa Vergi Dairesi’ne 12658 numarasıyla kaydolarak kurduğu aile şirketini kendisinin büyüttüğünü; bürokrasi ve siyaset öncesinde işadamı, müteahhit olduğunu hatırlattı. Bayraktar’a bürokraside ve siyasette üstlendiği görevlerin şirketi nasıl etkilediği sorulunca da yanıtı şu oldu:
“Girmeyip, şirketin işimin başında olsaydım şimdi bunun 100 katı olurdu. 60 iş yapmışım. 1973-1995 arası yılda 2-3 büyük iş yapıyordum. 1995’ten sonra KİPTAŞ ve TOKİ yöneticiliğimden sonra 3 yılda bir iş ancak yapar oldu. Ancak 41 yıldır ayakta bu şirket. Şirketin şu anda aktif işi yok. Canlandırmaya çalışıyoruz. İş arıyorum.”Bayraktar, Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün kendisine müdahale ettiğine dair haberlere ilişkin ise şunları kaydetti:
“Toplantıda konuyla ilgili olmayan bir ses kaydı dinlettiler. Ben de soruşturmayla ilgili olmadığını ama isterlerse ona da yanıt verebileceğimi söyledim. Köylü ‘Kendinle ilgili olan bilgileri ver’ dedi. Benim dosyamda bir şey yok. İstanbul’da bir örgüt kurulduğu, o örgütten benim haberim olduğu belirtilerek nüfuz ticareti ve görevi kötüye kullanma suçunu işlediğim iddia ediliyor. Daha o tartışılan takipsizlik kararı çıkmadan önce mahkeme ‘örgüt yok’ dedi. Beni suçlayacak bir şey yok, ama dosyada olmayan bir şeyi bana dayıyorlar. Düştün mü herkes vuruyor.”