Siyaset 'Siyasi çapsızlık'

'Siyasi çapsızlık'

19.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” ifadesini kullanmasına AK Parti kurmayları ve bakanlardan tepki yağdı.

Siyasi çapsızlık

Akşener’e yönelik tepkiler özetle şöyle:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: İsrail’in zulmü karşısında Filistin davasının en güçlü sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız ile masum sivillerin katili Netanyahu’nun adını aynı cümlede geçirmek bile en hafif tabiriyle aymazlıktır. Sayın Akşener bu siyasi çapsızlıktan bir an önce vazgeçmelidir.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i şiddetle kınıyorum. Her zaman dünya mazlumlarının yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çocuk katili Netanyahu’yu aynı kefeye koymak en hafif tabirle; hadsizlik, cahillik ve siyasi ahlaksızlıktır. Üslub-u beyan, ayniyle insan.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Eğer Akşener, Netanyahu’yu birilerine benzetecekse ‘açık iş birliği-gizli ittifak’ yaptıkları masum insanların katili terör örgütünün siyasal uzantılarına benzetsin.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızla çocuk katili Netanyahu’yu yan yana zikretmek, ancak Cumhurbaşkanımızın Filistin ve Mescid-i Aksa için verdiği mücadeleye zarar vermek isteyenlerin gayreti olabilir. Cumhurbaşkanımızı, yaşlı, kadın, çocuk demeden Filistinli Müslümanları katleden Netanyahu’ya benzetmek siyasi hayatımızdaki en büyük çirkinliklerden biridir, ahlak dışı bir sapmadır.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Akşener’in bu terbiye yoksunu dili, Filistin’i, Gazze’yi ve bu davaya gönül veren milyonları üzmüş; katliamcı İsrail’i ve Netanyahu’yu sevindirmiştir.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Bu, uzunca bir süredir ‘dostlar grubunun’ uluslararası ittifakları ile birlikte içeride ortak yürüttüğü siyasi projenin çirkin, provokatif dili.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Sayın Cumhurbaşkanımızı eli kanlı bir katile benzetmek siyaset etmek değildir. Bu benzetmeyi yapanlar aynı ifadeleri Mescid-i Aksa önündeki Filistinlilerin yanında kullansınlar.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Filistin davasını bir kutsal emanet olarak taşıyan Cumhurbaşkanımızla bebek katili Netanyahu’yu aynı cümlede zikretmek, sadece siyonistleri sevindirir. Bu sakil benzetme, siyaset değil, bir akıl ve vicdan tutulmasıdır.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Tüm dünyada mazlumun umudu ve duası olan Sayın Cumhurbaşkanımızı, ırkçı İsrail rejiminin eli kanlı lideriyle aynı kefeye koymak, ölçü ve tartı bilmezliktir, büyük bir izansızlıktır.