Siyaset Siyasiler 10 Ocak mesajları paylaştı

Siyasiler 10 Ocak mesajları paylaştı

11.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Gazetecilerin yasal hak ve yükümlülüklerinin çerçevesini çizen 212 sayılı Basın İş Kanunu’nun 1961’de kabul edilişi dolayısıyla kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle siyasiler tarafından çok sayıda mesaj yayımladı.

Siyasiler 10 Ocak mesajları paylaştı

Mesajlardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Şartlar değişse de hak ve hürriyetlerin korunması, demokrasinin yaşatılması konusunda da sorumluluk sahibi olan gazetecilerin habercilik görevlerini bağımsız, tarafsız ve objektif bir şekilde yerine getirmelerinin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin temel şartı olduğuna inanıyorum.

Demokrasiye katkı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Demokrasinin gelişmesine ve toplumsal bilincin oluşturulmasına değerli katkılar sunan, halkımızın doğru haber alması için özveriyle görevini yerine getiren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasinin önceliği, gücünü halktan alan bağımsız ve özgür medya  ortamının sağlanmasıdır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, bu uğurda hayatını kaybeden kalemleri saygıyla anıyor, uğruna hayatını hiçe sayıp hapis yatmayı dahi  göze alan bağımsız gazetecileri yürekten kutluyorum.

Haberin Devamı

‘Değeri tartışılmaz’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Güçlü, dayanışma içinde bir toplumun ve ortak bir refleksle tepki veren, etkin toplumsal bilincin oluşmasında, tarafsız, dürüst ve ilkeli gazeteciliğin değeri tartışılmazdır. Demokrasinin, şeffaflık, bilgiyi yayma ve bilgiye ulaşma özgürlüğü, çok seslilik gibi temel yapılarının sağlıklı bir şekilde işlemesinde de gazetecilerin hem rolleri çok büyük hem de sorumlulukları çok ağırdır.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Bilgiye erişim ve haber alma ihtiyacımızı karşılayarak demokrasimizi kuvvetlendiren ve mesleğini sorumlulukla, fedakarca ve onurla icra eden tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı: Hem demokrasilerin hem de siyasetin olmazsa olmaz şartı gazetecilerdir, onların  görevleridir, onların gazeteleridir. Onlarsız bir demokrasi, siyaset düşünmek mümkün değildir. Ümit ederiz, demokrasimiz,  siyasetimiz her zaman özgür gazetecilik faaliyetleri marifetiyle tahkim edilir.