Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler

12.08.2021 - 00:29 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan peş peşe önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Afganistan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

Orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten Afganistan Cumhurbaşkanı Gani’ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’ın biran evvel hak ettiği barış ve istikrara kavuşması için Türkiye olarak dost ve kardeş Afgan halkının yanında olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

İRAN VE TOBO CUMHURBAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başlaması dolayısıyla Reisi'yi tebrik ederek, Türkiye-İran ilişkileri ve bölgesel iş birliğinin her alanda daha da güçleneceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile telefonla görüştü. Erdoğan, Gnassingbe ile görüşmesinde, savunma sanayii alanındaki iş birliğinin, ilişkilerin geliştirilmesi bakımından çarpan etkisi yapacağını ifade etti.