Siyaset Son dakika haberleri: İstifa kararı kabul edilmeyen Bakan Soylu'dan ilk açıklama

Son dakika haberleri: İstifa kararı kabul edilmeyen Bakan Soylu'dan ilk açıklama

13.04.2020 - 17:22 | Son Güncellenme:

Son dakika gelen bilgilere göre; istifa kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmemesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Bakan Soylu açıklamasında, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir" dedi. Bakan Soylu daha sonra yaptığı açıklamada ise "Şehit çocuklarının 'Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları beni etkiledi. O mesajlar kalbime dokundu." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberleri: İstifa kararı kabul edilmeyen Bakan Soyludan ilk açıklama

Son dakika haberi I Bakan Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir.
Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır.

Allah mahcup etmesin.
Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah...

Son dakika haberleri: İstifa kararı kabul edilmeyen Bakan Soyludan ilk açıklama

"ŞEHİT ÇOCUKLARINDAN MESAJLAR KALBİME DOKUNDU"

Soylu, Twitter paylaşımının ardından A Haber'e açıklamalarda bulundu.

Soylu, 48 saatlik sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından yaşananların sorumluluğunu aldığını belirterek, "Cuma gecesi yaşananlara kayıtsız kalmak bigane sorumsuzluk olurdu." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Soylu istifa kararının ardından şehit çocuklarının danışmanına çok sayıda mesaj ilettiğini söyledi. Soylu, "Şehit çocuklarının 'Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları kalbime dokundu." dedi.

MİLLETİN İYİ NİYETİNE VURGU

Cuma günü yaşananların sorumluluğunu alırken, milletin yaşananlar karşısında iyi niyetini korumasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Soylu, "Milletimizin iyi niyetten şüphesi olmaması beni çok etkiledi." ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ'NİN MESAJINA DİKKAT ÇEKTİ

Soylu, dün akşam istifa kararı almasının ardından sessizliğe bürünmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan istifayı reddederken Soylu'ya bir destek de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmişti. Soylu o mesajı hatırlattı, "Devlet Bahçeli'nin sorumluluğa çağıran mesajı çok önemliydi. Kendisine teşekkür etmek için telefon açacağım" dedi.