Siyaset ‘Son sözü Milli irade söyleyecek’

‘Son sözü Milli irade söyleyecek’

21.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, 23 Haziran’da yenilenecek seçimde Millet İttifakı adayı İmamoğlu’nun oyunu artıracağını savunarak, “Artık bir kumpasın kurulamayacağı boyutta bir fark bekliyoruz” dedi

‘Son sözü Milli irade söyleyecek’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerine ilişkin olarak, “Ekrem Bey’in alacağı oylar, bir önceki seçime göre daha çok artacak. Milli irade demokrasilerde son sözü söyleyen iradedir. Fark açılacak. Artık kapalı kapılar ardından bir kumpasın kurulamayacağı boyutta bir fark bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Fox TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, Demokrasiyi savunan, vatanını, bayrağını seven herkesi kucakladıklarını, kapsayıcı bir dil kullandıklarını anlattı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, İmamoğlu’na destek çağrısının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “HDP ile ittifakımız yok ama HDP’ye oy veren kitlelerin büyük kısmı Ekrem Bey’e oy verecekler. Sadece HDP tabanından değil, AK Parti tabanından da ciddi bir oy gelecek. Ekrem Bey’in alacağı oylar artacak, mesafe açılacak. 23 Haziran, haksızlığa uğramış bir kişinin hakkını teslim etme seçimi olacak” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, milli iradenin son sözü söyleyeceğini belirterek, “Fark açılacak. Artık kapalı kapılar ardından bir kumpasın kurulamayacağı boyutta bir fark bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Kapıyı biz açtık’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne yönelik sözlerine ilişkin, “İşi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde -ki götürecek- polislerimiz hakeza... Yargının vereceği karar önünü kesebilir” açıklamasının sorulması üzerine, şöyle konuştu: “Yani ‘ben, yargıya talimat vereceğim, İmamoğlu’nu alıp hapse atacaklar’ mesajı vermek istiyor. ‘Ordu Valisi’nden özür dilemezsen koltuğa oturamazsın’ diyor. Kimsin sen? Sen, milletin iradesinin üstünde misin? Millet tercihini yapmış. ‘Talimat vereceğim Paşakapısı cezaevine girecek’. Bir dönem kendisi söylüyordu, ‘muhtar olamazsın diyorlardı Cumhurbaşkanı oldum’ diye. Sana o kapıyı kim açtı? Biz açtık. Açtığımız kapıdan yürüyüp demokrasiyi katlediyorsun.”

'FETÖ TAKTİKLERİ'

Ortak yayın öncesi İsmail Küçükkaya ile İmamoğlu’nun görüşmesine ilişkin görüntülerle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, “FETÖ’cülerin taktikleri var. Aynı taktikler. O otele giden herkesin görüntülerinin yarın servis edilmeyeceğini kim garanti edebilir? O otelin genel müdürü ve yöneticilerinin derhal istifa etmesi lazım” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, ülkücülerin ülkenin gidişinden endişe duyduğunu belirterek, “Bir silah fabrikasını Katar ordusuna satılmasını hiçbir ülkücü içine sindiremez. Bunu gören ülkücü mevcut iktidara oy verirse zaten ülkücü değil” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, af konusunda, “Eğer kader mahkumlarıyla ilgili bir af çıkaracaksanız süratle parlamentodan geçsin. Ama oy için seçim öncesi onların duygularıyla oynamak doğru değil” dedi.

‘Sayıştay neye itiraz ediyor?’

Kılıçdaroğlu, Best FM’de katıldığı programda Sayıştay raporu tartışmaları konusunda, “Sayıştay’ın açıklaması siyasidir. Sayıştay açıklaması rapordur. Raporu yazar sitesine koyar, herkes oradan okur. Rakamlar var mı? Var. Sayıştay rakamlara itiraz ediyor mu? Hayır. Rakamlar doğruysa Sayıştay neyine itiraz ediyor? Baskı geliyor Sayıştay’a ve tarihinde ilk kez böyle bir açıklama yapıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerini eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı aracına binip, binlerce korumayla gelip ‘Bakın ha İmamoğlu’nu seçerseniz Sisi’yi seçmiş olursunuz, Yıldırım’a oy verin’ demek bir cumhurbaşkanına yakışır mı? Bir cumhurbaşkanı ağırlığı yok. Zaten cumhurbaşkanı da değil. Bir partinin genel başkanı.”