Siyaset ‘Soylu’nun istifası söz konusu değil’

‘Soylu’nun istifası söz konusu değil’

27.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı’nın görevden ayrılacağına ilişkin iddiaların kaynağının “ahlaksız troller” olduğunu vurgulayarak, “Arkadaşımızın istifası asla söz konusu değil” dedi

‘Soylu’nun istifası söz konusu değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddiaların kaynağı olan “ahlaksız trollerin” kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, “Bu trol ahlaksızlıkları maalesef ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini, beraberliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’yi troller idare etmeyecek. Türkiye’yi biz idare ediyoruz, biz idare etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan dört Afrika ülkesini (Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali) kapsayan resmi ziyaret için dün ilk durak Cezayir’e gitti. Erdoğan, hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Takip ediliyor’

PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslüm’ün Prag’da gözaltına alınmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Konuyla ilgili olarak gerek Dışişleri Bakanımız, gerek Adalet Bakanımız yakın bir takipte, konuyu bir defa adım adım izliyorlar. Malum konunun Interpol ayağı var, konunun tabii oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız müşterek yaptıkları çalışmalarla takip ediyorlar. Orayla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Ahlaksız troller’

Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden ayrılıp ayrılmayacağına yönelik bir soru üzerine de şunları söyledi: “Bu söylenenler, veyahut da bu ifadem belki biraz ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar, bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın Trabzon’daki konuşmasında belli bir yerinde bir duygusallık, şahsıyla alakalı olabilir ama ben de kendisiyle dün akşam görüştüm. Bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine (değişikliği) vesaire falan bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. Arkadaşımızın istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil. İşte bu trol ahlaksızlıkları maalesef ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini, beraberliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’yi troller idare etmeyecek. Türkiye’yi biz idare ediyoruz, biz idare etmeye devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı’nın Afrika ziyaretine eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile çok sayıda milletvekili de eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’de, Cezayir Millet Konseyi Başkanı Abdelkader Bensalah tarafından havalimanında resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Bensalah törenin ardından bir süre görüştü.

‘Soylu’nun istifası söz konusu değil’

Sanatçılardan yaş günü sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beylerbeyi Sarayı’nda Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac’ı kabul etti, Erdoğan, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından bir grup sanatçıyı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, basına kapalı gerçekleştirilen kabulde sanatçılar Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit, Cengiz Kurtoğlu, Hasan Kaçan, Cemal Hünal, Kadir Çöpdemir, Sibel Can, Serdar Gökhan, Burak Hakkı, Demet Tuncer, yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ ve Osman Soykut özellikle Zeytin Dalı Harekatı ve terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerine verdikleri desteği ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da bulunduğu kabulde sanatçılar Türkiye’nin devleti ve milleti ile bütün zorlukları aşabilecek kudret ve iradeye sahip olduğunu belirtip, bu vesileyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü de kutladı.

Tebrik telefonu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev de telefonla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak doğum gününü kutladı. İki lider Erdoğan’a sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür dileğinde bulundu. İSTANBUL AA, DHA