Siyaset Soylu: Türkiye güçlü bir ülkedir

Soylu: Türkiye güçlü bir ülkedir

12.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne değinerek, “Bu şansı bir daha yakalayamayız. Ne yapacaksak bu dönemde yapmalıyız” diye konuştu. Soylu, “Türkiye, güçlü bir ülkedir. Hem güçlü, hem stratejik bir akılla yönetilen hem de bir politikası olan, yöneldiği bir hedefi olan bir ülkedir” dedi.

Soylu: Türkiye güçlü bir ülkedir

Bakan Soylu, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Gölbaşı’ndaki Vilayetler Evi’nde düzenlenen programda çeşitli devlet kademelerinde çalışan idarecilerle bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğini anımsatan Soylu, “Bu dönüşümün böyle kritik bir zamanda yapılması, bu ülkenin geleceğine ilişkin güçlü bir hedefi olduğunu gösterir. Bu şansı bir daha yakalayamayız. Dünyayı bir daha böyle yakalayamayız. Ne yapacaksak bu dönemde yapmalıyız” diye konuştu.

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan ailelerden birinin daha evladına kavuştuğunu hatırlatan Soylu, “Babaannesinin o yaşına rağmen onu (torununu) gördüğü anda ortaya koyduğu refleksi defalarca seyrettim. Öyle acılar yaşatmışlar ki bu topluma... Şunu ifade etmek isterim Türkiye bunların üstesinden geliyor. Bizden sonraki nesiller, şimdiki gençler, inanın ki daha güzel üstesinden gelecekler” dedi.