Siyaset Soylu: Türkiye’nin etrafında yamyam dansı yapıyorlar

Soylu: Türkiye’nin etrafında yamyam dansı yapıyorlar

05.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Merhamet, şefkat ve iyilik medeniyetinin neler ortaya koyabileceğinden ürkenler Türkiye’yi kuşatmaya, ülkemizi etkisiz ve yönetilemez hale getirmeye çalışıyorlar” dedi.

Soylu: Türkiye’nin etrafında yamyam dansı yapıyorlar

Manisa Polisevi’nde muhtarlar ve STK temsilcilerine yönelik toplantıda konuşan Soylu, Türkiye’deki siyasetin halk arasında söylendiği gibi sürekli havale geçirdiğini, her darbe sürecinin ülkenin barışına kastettiğini, çatışmaları körüklediğini ifade etti. Soylu, şöyle devam etti: “Milletimiz ise Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi birliği yakaladı. Bu büyük millet, on yıllarca çektiği sıkıntıyı hem İstiklal mücadelesinde ortaya koyduğu büyük birliktelikle hem de kurduğu güzel cumhuriyetle birleştirdi. Bugün hangi hadiseleri yaşıyorsak, nelerle karşı karşıyaysak biliniz ki cumhuriyet kurulduğu günden itibaren de o birlikteliği bozabilmek için şu gün Türkiye’nin etrafında yamyam dansı yapmaya çalışanlar aynı anlayışı büyük acımasızlıkla sergilemektedir. Korkulan ise ülkemizin birliğidir. Ülkemiz bölge coğrafyasında birliktelik oluşturdu, zihniyet devrimi gerçekletirdi. Merhamet, şefkat ve iyilik medeniyetinin neler ortaya koyabileceğinden ürkenler Türkiye’yi kuşatmaya, ülkemizi etkisiz ve yönetilemez hale getirmeye çalışıyorlar.”

Haberin Devamı

Soylu, ekonomik, demokratik sosyal kalkınma için, Türkiye’nin kardeşlik üzerinden büyümesine pranga olan bu sistemden kurtulmak gerektiğini belirtti.