Siyaset ‘Sporcularımız artık eli boş dönmüyor’

‘Sporcularımız artık eli boş dönmüyor’

21.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sporun Yıldızları İftar Programı'nda sporcularla buluştu. Erdoğan, şu mesajları verdi:

‘Sporcularımız artık eli boş dönmüyor’

 

YÜREKTEN KUTLUYORUM: Milletimizi uluslararası arenada başarıyla temsil ettiğiniz, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinlettiğiniz, al bayrağımızı  gururla dalgalandırdığınız için her birinizi tebrik ediyorum. Bilhassa fiziki engellere ve toplumsal önyargılara rağmen göz kamaştırıcı başarılara imza atan kadın ve paralimpik sporcularımızı yürekten kutluyorum.

Haberin Devamı

FETRET DÖNEMİ GERİDE KALDI: Her alanda dünyada üst sıralara tırmanan Türkiye'nin spor da da makus talihini yendiğini, fetret dönemini geride bıraktığını görüyoruz. Sadece geleneksel olarak zirveyi tuttuğumuz güreş, karate, halter gibi spor dallarında değil, bokstan okçuluğa, jimnastikten voleybola, masa tenisinden yüzmeye uzanan çok geniş bir yelpazede ülkemizin başarı grafiği sürekli yükseliyor. Sporcularımız katıldıkları hemen hemen hiçbir uluslararası yarışmadan artık elleri boş dönmüyor. Türk sporcuları centilmenlikleri ve çalışkanlıkları yanında üstün başarılarıyla da büyük takdir topluyor.

TESİSLEŞME DEVRİMİ: Bu başarıda sizlerin ve hocalarınızın emekleri yanında, devletimizin verdiği destek ve teşviklerin de çok önemli katkısı bulunuyor. Sporda tesisleşme devrimi, tüm branşları kapsayan altyapı yatırımları ve sporcu yetiştirme programları bugün geldiğimiz seviyenin yapıtaşlarıdır. Eskiden sadece birkaç şehrimize mahsus olan büyük kapasiteli modern statlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, kayak pistleri ve diğer tesisler bugün Anadolu’nun dört bir yanına yayılmış durumdadır. - ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara