Siyaset Suda indirim vaat etti

Suda indirim vaat etti

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbullulara suda indirim yapacağını vaat etti.

Suda indirim vaat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İstanbul’daki ilçe mitinglerinde konuşan Yıldırım, Tuzla’daki sözlerine “Tuzla benim evim. Bugün evimdeyim” diyerek başladı. Yıldırım, 17 yıldır vatandaşlara güvendiklerini ve Allah’a sığındıklarını, verdikleri sözleri tuttuklarını dile getirerek, “Bu yolda bizi hiç yalnız bırakmadınız. En zor gecede, 15 Temmuz karanlık gecesinde dahi Tuzla bir oldu, beraber oldu, kardeş oldu ve Türkiye oldu. Yanımızda durdunuz. Sizin gibi yol arkadaşlarımız olduktan sonra bizim sırtımızı hiç kimse yere getiremez” dedi.

Haberin Devamı

‘Metro uzayacak’

Metronun Pendik’ten Tuzla’ya kadar uzatılacağını söyleyen Yıldırım, İstanbul’da daha yapılacak çok iş olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Su faturalarını da metreküp tarifesinden kişi başı tüketime geçerek, yüzde 11 ucuzlatacağız. Daha fazla nüfuslu aile daha az ödeyecek. ‘Ortak akıl ve huzur’ diyeceğiz. Şehirde yaşayan siz kardeşlerimizin mutluluğu bizim için çok önemli. Muhteşem bir İstanbul ve Tuzla için hazır mıyız? Ayrı, gayrı yok. Öteki, beriki yok. Yetimin hakkını çarçur etmek yok. Sorunları torunlara bırakmak yok.”

Daha sonra Pendik’teki miting alanına gecen Yıldırım, İstanbul ve Pendik için projelerini anlattı. Ulaşımın dert olmaktan çıkacağını söyleyen Yıldırım, “Sözüm söz Pendik rahat ol. İşimize, gücümüze ve evimize daha rahat gidip geleceğiz. Güneşte yanmadan yağmurda ıslanmadan her yere ulaşacağız. İstanbul’da metro uzunluğunu 518 kilometreye çıkaracağız. Ulaşım araçlarını birbiriyle birleştirdiğimizde artık kesintisiz ulaşımı İstanbul’un her köşesine yayacağız.” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Daha çok iş ve aş’

İstihdam konusuna değinen Binali Yıldırım, “Çalışmak isteyen gençlere, kadınlara ve erkeklere İstanbul’da 5 yılda 500 bin istihdam sağlayacağız. İş ve aş bulmalarını temin edeceğiz. Kendi işimi yapmak istiyorum diyenlere de destek bizden iş çalışmak sizden diyoruz. Daha çok işimiz ve aşımız olacak. Eğitim ve sağlıkta kültür ve sanatta daha çok hizmetler yapacağız” dedi. Yıldırım Maltepe mitinginde de “Türkiye için nasıl gece gündüz çalıştıysak, şimdi Maltepe ve İstanbul için daha çok hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Geçen hafta Halkalı-Gebze banliyö hattının açıldığını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açtığımız günden bugüne tam 5.5 milyon İstanbullu Marmaray’ı kullandı. İşte hizmet budur. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz çivi çakmamış, hiçbir hizmeti dokunmamış, millete hayrı dokunmamış insanların bu güzel şehre vereceği bir şey var mı? İstanbul’da olduğu kadar Maltepe’de de trafiği çile olmaktan çıkaracağız. Otopark meselesini çözeceğiz. Ulaşım kolaylaşacak. Size AK Parti sözü, cumhur sözü, Binali Yıldırım sözü veriyorum.”

Haberin Devamı

İstanbul’u iki kez baştan başa yürüdü

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım seçim kampanyası boyunca yaklaşık 370 bin adım attı. Farklı noktalarda toplam 234 konuşma yapan Yıldırım, yaklaşık 76 bin kişiyle tokalaştı ve ortalama 110 bin fotoğraf çektirdi.

Yıldırım, 31 Mart yerel seçimleri için hareketli bir kampanya dönemi geçirdi. İstanbul’un bütün ilçelerini en az bir kere ziyaret eden Yıldırım, bu süreçte yaklaşık 76 bin kişiyle tokalaştı, selfie’ler ve hatıra fotoğrafları da dahil edildiğinde ortalama 110 bin kare fotoğraf çektirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında 234 konuşma yapan Yıldırım, bu geziler boyunca 370 bin adım attı. İstanbul’un bir uçtan bir uca uzunluğunun 135 kilometre olduğu düşünüldüğünde, Yıldırım şehri iki kez yürüyecek kadar mesafe kat etmiş oldu.