Siyaset Taksim’deki kışla inşallah yapılacak

Taksim’deki kışla inşallah yapılacak

20.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kısıklı’daki konutunun önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Erdoğan, Taksim’deki projelere de değindi. Erdoğan tartışma yaratan Topçu Kışlası için “İsteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak yapılacak” dedi

Taksim’deki kışla inşallah yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası, Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine opera binası, Maksem’in arkasına da cami inşa edileceğini açıkladı. Erdoğan, üç yıl önce Türk siyasi tarihine “Gezi olayları” olarak geçen protestolara neden olan Topçu Kışlası için, “İsteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak yapılacak” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Darbe girişimini protesto etmek için Kısıklı’daki konutunun önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Dik dur eğilme, bu millet seninle” tezahüratları yapıldı. Şehitler tepesinin hiçbir zaman boş kalmayacağını anlatan Erdoğan, “Şehitlerimizi gördük değil mi? İşte 208 şehidimiz var. Hepsini defnettik. Ama bilesiniz ki bu halka son değil. Bunu devamı da olacak. Kah sizlere kah bizlere olacak. Zaten biz bu yola böyle çıktık, böyle koyulduk. Ne dedik? Kefenimizi giydik bu yola böyle çıktık” diye konuştu.

‘Hesapları altüst’

Son dönemde yaşananların sıradan bir mesele olmadığını, milli, yerli ve vatan meselesi olduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu vatan meselesinde, bu ne idüğü belirsizlere ülkemizi bırakmayacağız. Yargıda ve emniyet teşkilatında yoğun şekilde adımlar atılıyor. Açığa alınanlar var ve yeni yeni görevlendirmeler yapılıyor. Eksikler var hepsinde. İşte çarşamba günkü toplantı inşallah bunların önünü açacak. Hani hep bir sözüm var ya ‘İnlerine gireceğiz’ diye. Şimdi toptan inlerine gireceğiz. Onlar sizin böyle meydanlara çıkacağınızı düşünmüyorlardı. 7’den 70’e kadınıyla erkeğiyle bir çağrı ve bu çağrıdan sonra meydanlara dökülüş var ya o bütün hesapları altüst etti.”

Haberin Devamı

Taksim’deki kışla inşallah yapılacak
‘İsteseler de istemeseler de’

Erdoğan, hükümetin gayretli ve iyi bir yolda olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “İnşallah şurada 1 ay kadar bir süre kaldı, 26 Ağustos’ta inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açacağız. Bu millet neye layık değil ki? Hamdolsun her şey kararlı bir şekilde yürüyor. 26 Aralık’ta da bir başka eser Avrasya Tüneli’nden araçlarımız geçecek. Taksim Meydanı’ndakilere de müjdelerimiz var. Taksim’deki kışla inşallah isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak yapılacak. Orada bir tarih müzesi yapacağız, bir şehir müzesi yapacağız. Bitmedi, şu andaki Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu yere, yanındaki boşluk, arkasındaki boşluk tamamıyla orası yıkılacak ve Türkiye’nin ilk opera binasını da inşallah oraya yapacağız. Bitmedi, üçüncü bir müjdemiz daha var Taksim’de, orada Maksem var. Hani o böyle tarihi duvarlar var ya o duvarın tam arkasına da inşallah Taksim Camii’ni inşa edeceğiz. Proje hazır. Taksim’in tamamını yayalaştıracağız. Bütün trafiği yerin altına alacağız. Taksim çok ciddi bir çekim merkezi haline gelmiş olacak. Birkaç yıl içerisinde Taksim Meydanı bu kadar garip olmayacak, daha zengin olacak, daha güzel olacak, daha farklı olacak.”