Siyaset ‘Tarih sizi affetmeyecek’

‘Tarih sizi affetmeyecek’

03.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri, Sağlık ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının 2016 bütçelerinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın, HDP sıralarına yönelik “suç makinesi” ifadesini kullanmasıyla tartışma yaşandı.

‘Tarih sizi affetmeyecek’

Karaca, AYM’nin Dündar ve Gül ile ilgili verdiği karara kendisinin de “saygı duymadığını” belirtti. “Yaklaşık 10 sene önce 367 ile ilgili karar veren Anayasa Mahkemesi’nin üyeleri nasıl ki hafızalarımızda tazeyse, tarihte kirli olarak anılacaklarsa bugün de bu kararı verenler unutmasınlar ki tarihte kirli olarak anılacaklardır” ifadesini kullanan Karaca, şöyle devam etti:

‘Kirli anılacaklar’
“Millet oy verdikleri milletvekillerinin suç makinesi gibi olmasını ve böyle bir özgürlüğe sığınarak suç makinesi olmasını istemiyordur. Ahmet Kaya Kürt olduğu için, Kürtçe şarkı söylediği için tencere tava çalınarak bu ülkeden kovuldu. Ama bugün Türkiye’nin hangi meydanında Kürtçe şarkı da, Arapça şarkı da okusanız bu milletin hiçbiri sizi tencere tava çalarak göndermiyor. Bu sıralarda oturup da devletin bütün imkânlarını kullanarak milleti sırtından hançerlemeye çalışan gafillere sesleniyorum: Tarih sizi asla affetmeyecek. Eğer siz ambulansları çağırıp da ambulanslara hücum ederseniz, oradaki doktorları, hemşireleri, yaralıları öldürürseniz bir daha ambulans gelmez, yazık olur bu millete, hakkını savunduğunuz halklara en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Vefat eden insanların ölülerine bomba koyarsanız, insanlar ölülerin yanına gelmeye çekinirler.”

‘Hodri meydan’
Karaca’nın “suç makinesi” ifadesine yanıt veren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Bize isnat edilen suçların, bizim hakkımızda hazırlanan fezlekelerin tamamı düşünce, ifade, örgütlenme özgürlüğü ekseninde yapmış olduğumuz siyasi çalışmalardır, konuşmalardır, katıldığımız basın açıklamalarıdır, mitinglerdir. Ama yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, adam kayırma, bütün bunları da içerecek şekilde fezlekeleri alıp getirelim, hodri meydan diyoruz” dedi.
Yeniden söz alan Karaca, “Basından okudum, Sayın Demirtaş demiş ki: ‘Biz hendeklerden, öz yönetimden falan vazgeçtik.’ Dün cici çocuk olarak saz çalıyordu, bugün o sazla ‘Kendim ettim, kendim buldum’ demeye başladı” diye konuştu.
Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, bütçe konuşmalarında en çok gündeme gelen hususun “Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek ve onu eleştirmek” olduğunu dile getirerek, “Bu eleştirileriniz devam ettikçe, bu milletin sevdası devam ettikçe bilesiniz ki Anayasa değişikliği ve arkasından başkanlık sistemi geliyor. Sevdası ülkenin üzerinden eksik olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığına ramak kaldı” diye konuştu.
Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, sahada kendisine seçmenlerin “CHP’ye oy vereceğiz ama CHP buna fırsat vermiyor” dediklerini kaydetti. “Bu topraklarda siyaset üretmek için Erdoğan’a öğrenci olmak lazım” diyen Uçma, silahların bırakılması gerektiğini, demokratik ilkeler içinde her şeyin konuşulabileceğini kaydetti.

‘Atatürk’ün öğrencisi’
Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP’li Levent Gök, Uçma’ya yanıt verirken, şöyle konuştu:
“Recep Tayyip Erdoğan’a dönük bu övgünün en az onda 1’ini bir Başbakan’a yapmış olmanızı beklerdik çünkü burada bir bütçe görüşülüyor ama bütçenin sahibi olan Başbakan’ın adı dahi geçmiyor. Bize tavsiye ediyorsunuz ki: ‘Sizler Recep Tayyip Erdoğan’ın iyi birer öğrencisi olun.’ Sayın Uçma, ben de size söylüyorum ki: Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrencisi değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrencisiyiz.”