Siyaset ‘Tarikat ve cemaatler sosyolojik bir realite’

‘Tarikat ve cemaatler sosyolojik bir realite’

19.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

‘Tarikat ve cemaatler sosyolojik bir realite’

ANKARA Milliyet - Bahçeli'nin açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

SÖMÜRGECİLİK: Kazakistan’da etkili olan siyasal ve toplumsal krizin turnusol kağıdı işlevi gördüğü, bölgesel direnci test ettiği ortadadır. Post-Modern sömürgecilik, Orta Asya’nın Balkanlaştırılması konusunda bütün hassasiyet ve zafiyetleri fırsat olarak değerlendirmektedir.

RUH SAĞLIĞI KANUNU (Enes Kara'nın intiharı) Enes, daha öncesinden yayımladığı videoda ailesinin zoruyla bir cemaat yurdunda kaldığını ifade etmişti. TBMM’ye geçen dönem sunduğumuz Ruh Sağlığı Kanun Teklifimizin bir an önce görüşülüp kabulünü bekliyor, bunu ısrarla istiyoruz. İstismarın her zeminde karşısındayız. Geleceğimizi riske atamayız, gençlerimizi sahipsiz bırakamayız. CHP’nin ve malum yoldaş medyasının sürekli gündemde tuttuğu Enes Kara intiharı kolektif bir saldırı ve tahakküm vasıtası haline getirilmiştir. Kimin inanıp inanmadığı, nereye gönül verip vermediği ilgi ve merak sahamız içinde değildir. Tarikat ve cemaatler, devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele geçirme hatasına düşmedikten sonra, sosyolojik bir realite olarak hayatın olağan akışı içinde var olmaya devam edeceklerdir.

Haberin Devamı

SERÇELİĞİNİ BİL (Sezen Aksu'nun tartışma yaratan şarkısı) Yazdığı ucube şarkının sözleri arasında, Hz. Adem ile Hz. Havva’ya cahil diyen sorumsuz ve şuursuz bir sanatçının alamet olarak bindiği sefalet ve rezalet hali dünyevi kıyameti olan cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme. 

MANEVİ DOLANDIRICILIK: Bir CHP’linin Kılıçdaroğlu için "Genel başkanımız Peygamber soyundan gelir. Ama kimseye anlatmaz” sözleri manevi dolandırıcılığın, siyasi kalpazanlığın yeni türüdür. Efendimizin soyundan geldiğini iddia etmek münafıkça uydurmadır, A’dan Z’ye sahtekârlıktır.

YOKSA ADAY KAVALA MI? Sorosçu’nun duruşmasına CHP’li milletvekillerinin yanı sıra bazı dış misyon temsilcilerinin de katılması tam bir suçüstü halidir. CHP’li yöneticilerin Kavala ilgisi nasıl yorumlanmalıdır? Yoksa Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki adaylar arasında Kavala da mı bulunmaktadır?

Haberin Devamı

‘KAPAK OLSUN’ YANITI: 'Bu Bahçeli’ye kapak olsun' diyen Kılıçdaroğlu’na hatırlatırım ki, şişe veya tencere değiliz ki kapak bizi bulsun. Sen kendine bak, aynanın karşısına geçip aldığın ve başına geçirdiğin gazoz kapaklarını teker teker saymalısın.